fbpx
Marketing

Cine este succesorul lui Maurice Lévy?3 min

27/01/2017 2 min read

Cine este succesorul lui Maurice Lévy?3 min

Reading Time: 2 minute

După ani de speculații, oficialii grupului Publicis au dezvăluit, în sfârșit, unul dintre cele mai bine păzite secrete din industria de publicitate: numele succesorului lui Maurice Lévy.

Arthur Sadoun este cel care îi va succeda lui Maurice Lévy în calitate de președinte și CEO la cârma grupului, începând cu data de 1 iunie 2017. 

Sadoun, 45 de ani, devine astfel al treilea CEO al grupului în 90 de ani, după Maurice Lévy și Marcel Bleustein-Blanchet, fondatorul agenției.

Cine este Arthur Sadoun?

După lansarea propriei agenții în Chile la vârsta de 21 de ani și vânzarea acesteia către BBDO, s-a angajat la TBWA Franța, agenție pe care a ajuns să o conducă și pe care a transformat-o în prima agenție din Franța premiată cu titul de agenția anului la Cannes, patru ani la rând. În 2004 s-a alăturat echipei Publicis din Franța. În 2013 a fost numit CEO al Publicis Worldwide. După achiziționarea Nurun de către Publicis a devenit responsabil de extinderea rețelei Nurun la nivel internațional.

“În primul rând, țin să-l felicit pe Arthur. Sunt extrem de încântat de această alegere, pe care o consider cea mai potrivită și binevenită pentru viitorul grupului nostru. Nu a fost o alegere la înâmplare, cu una foarte bine analizată și chibzuită. Îl cunosc pe Arthur de mulți ani. Am lucrat îndeaproape. Este un excelent profesionist cu viziune”, declară Maurice Lévy, CEO al Publicis Groupe din 1987. 

”Îi înmânez ”cheile spre viitor” așa cum Marcel Bleustein-Blanchet, fondatorul Publicis mi-a spus mie” – Maurice Lévy.

La încheierea mandatului, lui Maurice Lévy i-a fost propusă poziția de președinte al consiliului director. Propunerea va fi supusă votului în Adunarea Generală Anuală a acționarilor ce va avea loc pe 31 mai 2017.

“Sucesiunea nu este niciodată o misiune ușoară de aceea am insistat ca Maurice Lévy  să rămână alături de noi și să-i ofere sprijin și recomandări în această misiune dificilă pe care o are”, a punctat Elisabeth Badinter, acționar al grupului,  în comunicatul de presă făcut public de companie.

“Le mulțumesc lui Elisabeth Badinter, Maurice Lévy și consiliului director pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Le sunt de asemenea recunoscător clienților grupului Publicis și echipelor noastre din întreaga lume, cu care am avut plăcerea să lucrez în ultimii 10 ani. Să conduc compania fondată de vizionarul Marcel Bleustein-Blanchet și transformată în lider global al industriei de comunicare de către Maurice Lévy este o imensă onoare și o incredibilă provocare pe care o accept cu brațele deschise, având în continuare alături de mine înțelepciunea și experiența lui Marice Lévy, sprijinul lui Steve King și al întregii echipe de oameni talentați din Publicis”, a declarat Arthur Sadoun cu ocazia numirii. 

Steve King, în prezent CEO al Publicis Media, va face parte din consiliul director alături Jean Michel Etienne, Executive Vice President–CFO, și Anne-Gabrielle Heilbronner, Secretary General.

Echipa extinsă de top management este alcătuită din: Alan Wexler și Chip Register de la Publicis.Sapient, Nick Colucci de la Publicis Health, Jarek Ziebinski de la Publicis One și Rishad Tobaccowala, responsabil de strategie.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *