Interviuri MarComm

Povestea primului SpaceSelfie

nov. 19, 2019 5 min

Povestea primului SpaceSelfie

Reading Time: 5 minute

În 2014, la Oscaruri, se făcea ce avea să devină cel mai faimos selfie al tuturor timpurilor. Ellen deGeneres, alături de alte vedete de la Hollywood, era autoarea unui selfie cu un Samsung Galaxy Note3 care avea să facă înconjurul lumii. Cinci ani mai târziu, în această toamnă, Samsung duce povestea mai departe până în stratosferă, alături de top modelul și actrița Cara Delevingne, care și-a făcut cu un Galaxy S10 primul selfie trimis în spațiu. 

Povestea acestei campanii fără precedent am aflat-o în timpul evenimentului de lansare de la Londra și de la Cara Delevingne însăși, în interviul acordat în exclusivitate Biz pentru România.

O misiune specială, tocmai până în stra­tosferă, pentru a face posibile, la scară largă, selfie-uri în spațiu. Aceasta este, pe scurt, esența celei mai inedite campanii de marketing inițiate de Samsung până în prezent. Campania o are ambasadoare pe Cara Delevingne, care a anunțat, în premieră, inițiativa pe contul său de Instagram, urmărit de peste 43 de milioane de fani din întreaga lume.

SpaceSelfie: cum a ajuns un Galaxy S10 5G în spațiu

Cu sprijinul partenerului aerospațial Fligh­t­line Films, Samsung a trimis un Galaxy S10 5G în stratosferă. Practic, un balon cu superpresiune, de dimensiunile 10,5 m x 18 m, a fost lansat din Dakota de Sud, Statele Unite. Acesta a transportat până la o altitudine de aproximativ 20.000 metri echipamente speciale, printre care și un smartphone S10 5G. Echipamentul a fost conceput astfel încât calitatea fotografiilor să nu fie afectată de curbura Pământului şi de lumina reflectoare a soarelui, a cărui energie solară alimentează întreg echipamentul, inclusiv telefonul misiunii. Prin intermediul acestuia, cei care s-au înscris pe website-ul Mission Control și au încărcat sel­fie-urile le-au primit înapoi pe Pământ. Pentru îndeplinirea misiunii SpaceSelfie au fost dezvoltate două aplicații dedicate: una concepută pentru a trimite și primi selfie-uri către Mission Control și echipamentul trimis în spațiu, iar a doua este creată special pentru Samsung Ga­laxy S10 5G, care comunică cu camera foto de pe platformă şi care dă comanda să fie realizat autoportretul care apare pe ecranul telefonului. Aplicaţia secundară transmite aplicaţiei de bază să trimită imaginea înapoi pe pământ şi de acolo este livrată direct utilizatorului, care o poate apoi distribui pe rețelele sale de socia­lizare. Înainte de lansare, S10 5G a fost supus unor testări minuțioase, acesta fiind capabil să reziste la temperaturi de până la -65°C, iar ecra­nul său AMOLED dinamic de 6,7 inci poate funcţiona în medii dure, evitând orice condensare sau fisurare la altitudini foarte mari.

Cara Delevingne la lansarea campaniei SpaceSelfie,  în sediul Samsung KX din Londra / Credit foto: Lia Toby/PA Wire

Care a fost prima ta reacție la pri­mirea propunerii din partea Samsung?

Prima dată când am citit propunerea am crezut că mă vor trimite efectiv în spațiu, ceea ce mi s-ar fi părut extrem de interesant.

Ce ai fi luat cu tine dacă ar fi fost să călătorești efectiv în spațiu?

În afară de telefon, căci cu siguranță aș fi vrut să-mi fac un selfie acolo, unul adevărat, probabil că aș fi luat căștile să ascult muzică. Probabil că mi-aș fi luat și câinele cu mine, mi-ar plăcea să-l duc în spațiu.

Iar dacă ar fi să iei o persoană cu tine în spațiu, pe cine ai lua?

Aș lua-o pe iubita mea.

Ce rol ocupă tehnologia viața ta?

Sunt pasionată de tehnologie, îmi place foarte mult, dar totodată cred că tot ceea ce este în exces poate dăuna, de aceea încerc uneori să-mi impun unele limite de timp, să nu stau încontinuu pe feedul de Instagram. Fac parte din generația care a crescut odată cu teh­nologia, digitalul a fost mereu în viața mea, însă cred că, uneori, internetul poate fi copleșitor.

“Sunt onorată că Samsung m-a ales pe mine și este cu adevărat inovator ce face, faptul că a împins constant barierele de comunicare. Sunt foarte încântată ori de câte ori am ocazia să fac ceva inedit, în premieră.”   Cara Delevingne

Iei uneori pauze de la tehnologie?

Da, uneori, mă deconectez, este important să-mi găsesc timp să fiu doar eu cu mine.

Campania Samsung este despre depășirea limitelor, despre libertatea de a face ceva ce părea imposibil. Ce înseamnă libertarea pentru tine?

Libertatea este un sentiment, o stare de spirit, se poate întâmpla deseori, chiar dacă ești liber, să te simți captiv în propria minte și în propriile limitări. Constrângerile sunt făcute pentru a fi încălcate și, cu siguranță, nu sunt persoana care să vorbească despre reguli, în multe aspecte din viața mea. Ce contează este să-ți adresezi mereu întrebări. Dacă ți se spune ceva nu trebuie să iei totul de-a gata fără să descoperi singur sau să treci prin filtrul propriei gândiri. Iar când este vorba de depășirea limitelor, îmi place să ies din zona de confort și să experimentez.

Ce mesaj ai pentru cei care se tem să-și depășească limitele? În special adresat femeilor.

Am devenit cine sunt azi depășind anumite limite. Poate părea greu, apar multe temeri. Important este să renunți la barierele pe care ți le impui singur. Multe sunt doar în capul nos­tru. Când le depășești, devii cu adevărat liber. Se tot vorbește despre faptul că femeile, în special, își impun bariere, se limitează singure. Știu că este foarte greu să vorbești despre limitări. Știu din proprie experiență, dar acesta este primul pas. Vorbește despre asta cu prietenii tăi, cu cei apropiați, scrie în online. 

Ai 27 de ani, ce i-ai transmite acum sinelui tău de la vârsta de 17 ani?

Crede în tine! Iubește-te! Să nu-ți mai pese ce cred alți oameni. Mie mi-a luat mult până să înțeleg asta, am pierdut mult timp, încă mai am momente când încerc să înțeleg ce înseamnă cu exac­titate ce înseamnă aceste mesaje pozitive. Cu cât înveți mai repede asta, cu atât mai bine. Trebuie să faci ce este bine pentru tine, să-ți urmezi inima, nu contează ce cred ceilalți.

Cara Delevingne la lansarea campaniei SpaceSelfie,  în sediul Samsung KX din Londra / Credit foto: Lia Toby/PA Wire

Ce sfat ai pentru tinerele care vor să facă o carieră în modeling sau actorie?

Dacă vrei cu adevărat să îmbrățișezi această meserie, fă-o, dar nu pentru că ți se pare ceva distractiv. Trebuie să îți dorești cu adevărat viața asta. Nu este totul atât de distractiv și strălucitor pe cât pare din exterior. Mie îmi place foarte mult ceea ce fac, mă consider norocoasă și binecuvântată să pot face tot ceea ce fac. Ce contează cel mai mult este să fii tu însuși, să nu încerci să fii cine nu ești.

Ce prejudecăți despre modă și film ai vrea să dispară?

Oricine poate să creadă ce dorește, fiecare are dreptul la o opinie. Ce se vede din exterior pare foarte glamour, și e normal, deoarece sunt industrii care sunt prezentate ca să pară cât mai strălucitoare. Mereu le spun celor cu care stau de vorbă să-și formeze propriile opinii, să nu creadă doar ce spun alții.

Ce aștepți mai mult de la aceste două industrii în care lucrezi, moda și filmul?

Mi-aș dori ca ambele să fie mai atente la mediul înconjurător.

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în carieră până acum?

Să am încredere în mine, în propriul instinct. Și să spun nu.           

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: