Analize Stiri

Pretul mediu al unui apartament in Bucuresti, pana la 2.500 euro/mp

iul. 26, 2016 2 min

Pretul mediu al unui apartament in Bucuresti, pana la 2.500 euro/mp

Reading Time: 2 minute

Madalina Vasile - Broker Owner REMAX Properties BucurestiPotrivit RE/MAX Properties, pretul mediu pentru o locuinta din Capitala se situeaza in jurul valorii de 1.000 euro/mp, avand posibilitatea sa ajunga chiar si la 2.500 euro /mp.

In zona Aviatorilor, cea mai scumpa din Bucuresti, preturile medii pe metru patrat ajung chiar si la 2.500 euro, aceasta fiind urmata de zona de Nord unde costurile se situeaza la 2.200 euro/mp. In Floreasca insa, in functie de vechimea imobilului, preturile pot varia intre 900 si 1.700 euro/mp, in timp ce pentru o locuinta in cartiere precum Titan sau Berceni, se achita intre 700 si 850 euro/mp.

„Bineinteles, preturile variaza dramatic de la o zona la alta in functie de facilitati precum accesul la mijloacele de transport, apropierea fata de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul constructiei imobilului, dar si finisajele apartamentului aduc un impact in valoarea finala a locuintei”, a afirmat Madalina Vasile, Broker/Owner RE/MAX Properties.

75% din tranzactii, efectuate prin credit bancar

Referitor la modalitatea de achizitie a acestora, reprezentata companiei afirma faptul ca modul accelerat in care se construiesc complexe imobiliare in zonele periferice ale Capitalei a modificat in mare masura ponderea tipurilor de achizitii. In cazul noilor proiecte, tranzactiile prin credit bancar reprezinta 90% din total. Luand in considerare si piata centrala, ultracentrala si zona de Nord a Bucurestiului, creste numarul tranzactiilor in numerar, dar media intregii piete inclina tot in favoarea creditelor bancare, acestea reprezentand 75% din totalul tranzactiilor.

Madalina Vasile mentioneaza ca locuintele cu doua si trei camere se mentin in topul solicitarilor bucurestenilor. Motivul este de ordin financiar, intrucat pe segmentul apartamentelor de doua camere, preturile sunt mai accesibile, iar costurile ulterioare pentru intretinere sunt uşor de suportat.

Pe segmentul rezidential cu preturi accesibile, clientii sunt reprezentanti, de cele mai multe ori, de tineri cu media de varsta intre 25 – 30 ani, aflati la prima lor locuinta. Din considerente financiare, acestia opteaza, de regula, pentru zonele periferice din Bucuresti.

Vanzarea terenurilor, resuscitata datorita necesarului de locuinte

In ultimul an si jumatate, vanzarea terenurilor a cunoscut un trend ascendent, majoritatea solicitarilor fiind pentru terenuri potrivite pentru ridicarea proiectelor imobiliare, de la mici dimensiuni pana la complexe ample, de sute de apartamente.

In ceea ce priveste segmentul comercial, cele mai multe tranzactii sunt reprezentate de spatiile comerciale ale caror preturi variaza intre 300.000 – 500.000 euro, preturile acestora fiind motivate de localizarea spatiului si oferirea unui vad comercial.

Foto: Madalina Vasile – Broker Owner REMAX Properties Bucuresti

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: