Stiri Antreprenori

Programul de accelerare Commons Accel primește în #cohorta6 și start up-uri non-tech

8 feb. 2022 2 min

Programul de accelerare Commons Accel primește în #cohorta6 și start up-uri non-tech

Reading Time: 2 minute

Pentru prima dată de la lansare, program de accelerare Commons Accel va accepta și start up-uri non-tech, a anunțat recent Matei Dumitrescu, co-fondator. Au fost deschise înscrierile pentru cohorta #6, la care sunt așteptate startup-uri cu soluții inovatoare și sustenabile.

Commons Accel primește în #cohorta6 și start up-uri non-tech, au anunțat fondatorii programului de accelerare. Acesta pune la dispoziția antreprenorilor aflați la început de drum curricula și mentorii necesari unui start bun, plus suportul ori serviciile esențiale pentru dezvoltarea afacerii. Programul cuprinde module de învățare care îi ajută pe antreprenori să-și atingă obiectivele, fie că acestea se referă la comercializare, internaționalizare, investiții ori scalare.

Programul este structurat pe un model de învățare clar și inovativ, în care participanții parcurg peste 75 ore de training și workshopuri de grup. Există și varianta modulelor separate, împărțite în funcție de tipul soluției. Aceștia au acces la o rețea de mentori de top, experți din industrie, sprijin în vederea comercializării și promovării afacerii, dar și de spațiu de birouri în Commons. Acceleratorul se va încheia cu un Demo Day, când antreprenorii își vor prezenta în track-uri diferite ideile, în fața comunității și a investitorilor.

Trainingul de pitching a fost pentru mine un ice bucket challenge – Cătălin Balog Belu, fondator Ulpia

În cadrul Demo Day-ului cohortei #5, Ulpia a primit o investiție de 265.000 euro de la Growceanu, Cleverage și din partea fondatorului Commons Accel, Matei Dumitrescu.

Noutatea cohortei 6, ca urmare a cererilor venite dinspre comunitatea de start up-uri românești, echipa de la Commons a decis să diversifice paleta de soluții pentru a include și startup-uri care nu au o componentă tech. ”Un criteriu important este totuși impactul și sustenabilitatea, așa că orice soluții din educație, de dezvoltare sustenabilă orașelor sau a comunității, inclusi mobilitate, proptech sau domeniul energiei verzi, precum și alte arii de business responsabil, sunt potențial potrivite pentru accelerator”, a menționat Matei Dumitrescu.

De la începutul proiectului și până în prezent, Commons Accel a avut cinci cohorte cu peste 150 de participanți. De la o ediție la alta programul se reinventează pentru a veni în întâmpinarea noilor provocări.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: