Companii Finanțe Stiri

Programului de achiziții MedLife suplimentat cu 24 milioane euro

1 oct. 2019 < 1 min

Programului de achiziții MedLife suplimentat cu 24 milioane euro

Reading Time: < 1 minut

Sistemul medical MedLife semnează o facilitate de credit sindicalizat în valoare de 90 milioane euro, care cuprinde modificarea și majorarea facilitaților existente cu 24 milioane euro. Aceste fonduri vor fi folosite în vederea dezvoltării programului de achiziții la nivel național și internațional.

În prima jumătate a anului în curs, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 461 milioane lei, în creștere cu 23% față de perioada similară a anului 2018. MedLife a crescut și la nivel de profit, valoarea consolidată a EBITDA fiind de 78 milioane lei, în creștere cu 81% față de primele șase luni din 2018. Valoarea consolidată a profitului net a fost de aproximativ 14 milioane lei, în crestere cu 230% față de primul semestru din 2018.

Extinderea liniilor de finanțare, aprobată de Adunarea Generală, va permite o creștere sustenabilă iar acestei majorări i se pot adăuga alte lichidităţi ale companiei, până la valoarea totală de 30 milioane euro, spun reprezentanții grupului.

Programul de achiziții este în plină desfășurare, MedLife continuând în paralel investițiile în proiecte de tip green field, proiecte de digitalizare și proiecte de tehnologizare.

Sindicatul de bănci care aprobă noul credit sindicalizat este format din Banca Comercială Română, drept coordonator, aranjor principal, agent de documentatie, agent de facilitate si garanţii şi finanțator, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

Tranzactia a fost asistată de casa de avocatură SCP Scorei și Asociații prin Iulia Malis, reprezentând MedLife și de către casa de avocatură Ţuca, Zbârcea și Asociaţii, prin avocaţii Mihai Dudoiu, Partener și Sergiu Negreanu, Senior Associate, reprezentând sindicatul de bănci.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: