fbpx
Finanțe

Raiffeisen, finanțare pentru 10 nave construite la Șantierul Naval Constanța2 min

12/04/2019 2 min read

author:

Raiffeisen, finanțare pentru 10 nave construite la Șantierul Naval Constanța2 min

Reading Time: 2 minute

Șantierul Naval Constanța (SNC) a botezat cea mai nouă navă pe care a construit-o, tancul de produse petroliere și chimice de 41.000 tdw, lansat la apă sub numele „Histria Atlas”.

Raiffeisen Bank finanțează de peste 13 ani Șantierul Naval Constanța și a contribuit până acum la construcția a 10 nave, din care 8 sunt din celebra serie de tancuri chimice de 41.000 tdw. Din cele 10 proiecte, două sunt speciale: o navă tehnică, tip barjă (pipe laying shallow water barge), utilizată în Marea Caspică pentru rețeaua de conducte submarine de gaze, iar a doua este un ponton de mari dimensiuni utilizat pentru o macara plutitoate de mare tonaj.

„Parteneriatul cu Șantierul Naval Constanța este unul valoros pentru noi prin contribuția pe care putem să o avem direct la dezvoltarea industriei portuare, vapoarele construite la Constanța fiind un reper important al realizărilor industriei românești. De asemenea, Raiffeisen Bank susține prin facilități de finanțare și activitatea de reparații nave de la SNC, activitate cu o pondere însemnată în veniturile companiei. În plus, o mare parte din angajații Șantierului Naval sunt clienții noștri”, a declarat Cristian Sporiș, vicepreședinte Corporații la Raiffeisen Bank.

“Histria Atlas” este o navă îmbunătățită semnificativ față de precedentele petroliere, în ceea ce privește consumul de combustibil, tonajul suplimentar, versaltilitatea sporită în manevrabilitate sau operațiunile de încărcare/descărcare etc.

„Histria Atlas este o navă modernă, actualizată la cele mai noi cerințe privind protecția mediului și consumul de energie. Este un proiect dezvoltat integral de Șantierul Naval din Constanța de la faza de concepție până la faza de construcție, asistați de un proiectant naval din Germania”, a declarat Radu Rusen, directorul general al Șantierului Naval Constanța.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *