Analize Companii

Recrutarea profesorilor intr-o scoala privata

8 sept. 2015 2 min

Recrutarea profesorilor intr-o scoala privata

Reading Time: 2 minute

Procesul de recrutare a profesorilor in cadrul unei scoli private poate fi mult mai complex decat in invatamantul de stat. Candidatii trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte si sa treaca prin mai multe etape de evaluare, dar benficiile care urmeaza sunt pe masura eforturilor depuse. De exemplu pentru a putea fi angajat la Transylvania College, singura scoala din Romania acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge, un profesor trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte: studii universitare si postuniversitare in pedagogie, certificat de competenta lingvistica (Limba Engleza – nivel B2), experienta anterioara in sisteme educationale similare, de exemplu in pregatirea elevilor pentru Cambridge International Examinations, atitudine pozitiva, creativa, deschisa si intelegerea conceptului de predare activa, centrata pe elev.

Sunt considerate avantaje experienta de predare de peste doi ani, certificate de absolvire a unor cursuri de formare profesionala in Romania sau in strainatate, certificate care atesta activitati  profesionale in alte gradinite si scoli internationale.

Recrutare si integrare in patru pasi

Primul pas in procesul de recrutare a profesorilor in cadrul Transylvania College consta intr-o evaluare online complexa a tuturor candidatilor, prin care se identifica cele mai compatibile persoane cu posturile vacante.

Dupa primul interviu, cu indrumatorul liniei de studiu sau cu seful de catedra, urmeaza sustinerea unei lectii demonstrative, la care va asista seful de catedra, care va evalua toate aspectele ce tin de continutul si organizarea lectiei predate, interactiunea cu elevii, incorporarea raspunsurilor elevilor in predare, comunicarea verbala si nonverbala.

Al treilea pas in procesul de selectie este interviul cu managementul scolii. Urmeaza al patrulea pas, care inseamna practic perioada de integrare, cand are loc prezentarea echipei, a campusului si a culturii organizationale, sunt insusite procedurile interne si se traseaza regulile profesionale. Totodata, in aceasta perioada, sunt programate training-uri si sesiuni de dezvoltare profesionala.

La capitolul beneficii extrasalariale, la Transylvania College, tot personalul didactic are acces permanent la programe de dezvolare, avand la baza cele mai recente si inovative tendinte din educatie (e.g. Hattie, Thompson, Shapiro), reduceri de pret in ceea ce priveste taxa pentru scolarizarea copiilor, acces la piscina. In plus, fiecare profesor titular are un Apple MacBook Air sau un iPad, care pot fi conectate la tabla interactiva din fiecare clasa.

Foto: Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: