Brand Focus Lifestyle

RO Wine a prezentat vinurile anului 2020 la “Harvest Wine Festival”

8 oct. 2019 2 min

RO Wine a prezentat vinurile anului 2020 la “Harvest Wine Festival”

Reading Time: 2 minute

Atitudinea față de vin a devenit una din ce în ce mai relaxată, mai puțin ancorată în cunoștințele de specialitate, dar fără ca acestea să fie totuși ignorate. Este remarcată o atitudine mai orientată către lifestyle și pasiune hedonistă iar producătorii de vinuri sunt din ce în ce mai interesați de o expresie autentică a locului în care se produc vinurile. Acestea sunt principalele concluzii ale ediției de toamnă a RO Wine – The International Wine Festival of Romania, festival care a găzduit 60 de crame din România, Moldova, Chile, Spania, Argentina, Italia, Franța și SUA.

O parte dintre vinurile prezente la Harvest Wine Festival vor putea fi degustate și în cadrul celei de-a doua ediții clujene a RO Wine – The International Wine Festival of Romania, programat pentru 26 și 27 octombrie 2019.

Peste 2.500 de vizitatori au trecut pragul Harvest Wine, iar cele 60 de crame și-au prezentat vinurile vizitatorilor veniți din toate colțurile României, dar și turiștilor veniți special pentru acest eveniment.

Cele mai recomandate și cele mai gustate vinuri au fost cele care nu se regăsesc pentru moment în oferta comercială a producătorilor.

“Mă bucur că atât producătorii, cât și vizitatorii au acceptat ideea noastră, aceea de a arăta publicului la ce să se aștepte de la piața anului viitor. Se definește, după cum am văzut din aceste vinuri nelansate încă, o orientare către vinul de terroir, care poartă în sine amprenta locului, calitatea și tipul solului, felul în care acel soi de struguri crește în acel areal. Și nu doar atât ci, în căutarea acestei expresii cât mai pure, am observat și o înclinare către vinurile dintr-un singur soi – monecepage – în detrimentul cupajelor”, spune Marinela V. Ardelean, co-organizator, Harvest Wine Festival.

Selecția de vinuri a primelor 14 crame înscrise în programul “Deschidem Vinul Românesc”, dezvoltat de Carrefour România, a fost punctul de atracție al festivalului. Mai multe detalii despre programul dezvoltat de Carrefour, în vederea susținerii producătorilor autohtoni de vin, se regăsesc aici.

“Harvest Wine Festival a fost o trecere în revistă a celor mai bune vinuri ale anului viitor. Ne-am bucurat de o vreme bună care ne-a permis să savurăm vinurile până spre seară și să ne retragem la Biutiful Downtown sau Carnivale Food Market pentru cină”, a completat Liviu Popescu, co-organizator, Harvest Wine Festival.

Calendarul evenimentelor RO Wine din 2020 include edițiile de primăvară de la Fratelli, în ultimul weekend din mai, și de la Cluj, în ultimul weekend din octombrie.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul partenerilor Banca Transilvania, Carrefour, Mastercard, Alexandrion Group, Chef & Sommelier, AQUA Carpatica, Timpuri Noi Square, President, Phoenix Media și BlackCab.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: