Lifestyle Stiri

Romanii au prins gustul vacantelor last minute

31 aug. 2015 < 1 min

Romanii au prins gustul vacantelor last minute

Reading Time: < 1 minut

Turistii aloca, in medie, cate 400 euro/persoana pentru o vacanta last minute de o saptamana in Grecia, cu 50 euro/persoana mai mult fata de bugetul mediu cheltuit in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, turistii care calatoresc in Cipru, Malta sau Spania sunt dispusi sa cheltuie pana la 600 euro/persoana pentru un sejur de 7 zile, arata o analiza a Paravion.ro.

“Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos si Santorini sunt cele mai populare destinatii de tip last minute in randul turistilor tineri si de varsta mijlocie. Acestia sunt atrasi de preturile avantajoase practicate de operatorii din aceasta tara, precum si de facilitatile de relaxare oferite de insule. Alte destinatii preferate de turisti sunt Cipru, Malta si Spania”, declara Remus Visan, Managing Director Paravion.ro.

In general, pachetele de vacanta last minute in Grecia sunt achizitionate de cupluri cu varsta cuprinsa intre 30-40 de ani, care doresc sa petreaca un sejur de 7 zile la plaja, cea mai solicitata perioada fiind saptamana 10-16 august. Din datele agentiei Paravion.ro mai reiese faptul ca si turistii din categoria de varsta de peste 50 de ani prefera destinatii care ofera aceleasi facilitati, pachetele last minute achizitionate de seniori reprezentand 10% din totalul celor vandute de agentie. Spre deosebire de turistii mai tineri, acestia sunt dispusi sa cheltuie, in medie, 500-600 euro/persoana, preferand sa calatoreasca in Malta, Cipru sau Spania.

Paravion.ro opereaza pe mai multe pieţe din Europa de Est şi in Turcia, oferind servicii precum rezervari de bilete de avion, vacanţe, inchirieri auto şi hotel.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: