BizRemote by certSIGN

Ryanair vrea să reia 40% din zboruri începând cu 1 iulie, dar introduce noi reguli pentru pasageri (VIDEO)

12 mai 2020 2 min

Ryanair vrea să reia 40% din zboruri începând cu 1 iulie, dar introduce noi reguli pentru pasageri (VIDEO)

Reading Time: 2 minute

Cel mai mare operator low-cost european, Ryanair, a anunțat că intenționează să reia 40% dintre zborurile sale începând de miercuri, 1 iulie 2020. Totul depinde, desigur, de ridicarea restricțiilor impuse de guvernele Uniunii Europene privind zborurile intracomunitare.

Ryanair intenționează să aibă, după 1 iulie, aproape 1.000 de zboruri zilnice, care vor acoperi 90% din rutele operate înainte de pandemia de COVID-19.

Compania a anunțat deja că va introduce din 15 mai, alături de rute de la Londra către destinații precum Budapesta, Berlin, Sofia, Dublin, Eindhoven sau Lisabona, trei zboruri săptămânale pe ruta București – Londra (Stansted). Zborurile sunt lunea, miercurea și vinerea.

„Guvernele europene au impus restricții de circulație pe o perioadă de 4 luni pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19. După patru luni, este timpul ca Europa să reia zborurile, pentru ca familiile și prietenii să se poată revedea, oamenii să se poată întoarce la muncă și turismul european să-și revină, pentru că asigură milioane de locuri de muncă”, a declarat Eddie Wilson, CEO al Ryanair.

Compania le va cere pasagerilor respectarea unor reguli de igienă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, pasagerii vor avea voie cu mai puține bagaje de cală, check-in-ul se va face pe cât posibil doar online, iar boarding pass-ul va trebui să fie descărcat pe smartphone. Măștile vor trebui purtate atât în aeroport, cât și la bordul aeronavelor, iar dacă la poartă sau la punctele de control din aeroport se descoperă că aveți febră, nu veți putea urca la bordul avioanelor. Toate regulile sunt detaliate în clipul de mai jos:

Potrivit companiei, toate avioanele Ryanair sunt dotate cu filtre de aer HEPA similare celor folosite în spitale și toate suprafețele din interiorul aeronavelor sunt dezinfectate în fiecare seară cu substanțe chimice active timp de mai multe de 24 de ore.

Pentru pasagerii care vor zbura în lunile iulie și august, Ryanair va cere la check-in detalii despre durata planificată a vizitei și despre adresa la care vor sta când vizitează altă țară din cadrul UE. Informațiile vor fi înaintate guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru respectarea regulilor de monitorizare și izolare.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: