Analize Lifestyle

Sportul te pregătește pentru viață

12/10/2018 2 min read

Sportul te pregătește pentru viață

Reading Time: 2 minute

Cucerirea titlului olimpic la Rio, în 2016, a fost pentru Ana Maria Brânză o confirmare a faptului că munca îți este răsplătită atunci când crezi cu adevărat și îți urmezi planul până la capăt. Acum, aplică aceleași principii și în business.

Avea 14 ani și lăsa în urmă confortul căminului, prietenii și colegii din București, mutându-se într-un cămin de liceu industrial din Craiova, pen­tru a-și urma visul. Asta făcea Ana Maria Brânză acum 19 ani, cu gândul de a cuceri lumea cu vârful spadei și de a devenit campioană. „Norocul meu a fost că am întâlnit oamenii potriviți și după 19 ani pot spune: am reușit! Și am găsit o definiție pentru cuvântul campion – este acel om care nu renunță, care îndrăznește să viseze, își asumă și muncește în fiecare zi până ajunge să-și atingă țelul!”, spune campioana olimpică la spadă.

Titlul olimpic de la Rio, din 2016, a fost pentru Ana Maria o confirmare a faptului că munca este răsplătită când crezi cu adevărat și îți urmezi planul până la capăt. Deși spune că, pentru ea, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult după medalia de aur de la Olimpiadă, consideră că vizibilitatea dobândită după acea performanță este foarte importantă pentru socie­tatea în care trăim.

„Titlul de campion vine la pachet cu rolul de model pe care ți-l asumi sau nu, aceasta este o alegere personală. Eu am ales să‑mi asum acest rol, iar prin acțiunile și proiectele mele îmi doresc să-i inspir pe tinerii care-și doresc să atingă performanța”, spune Ana Maria Brânză.

A revenit în activitatea compe­tițională anul trecut și se pregătește intens acum pentru ultimele două competiții din acest an, Cupa României și etapa de Cupă Mondială de la Tallin. În paralel, lucrează împreună cu echipa Sports HUB la o serie de proiecte care implică și mediul de business, dar încearcă să mențină și un echilibru între muncă și viața de familie, petrecând cât mai multe momente alături de oamenii dragi. Recent, a lansat Autentica by Ana-Maria Brânză, o campanie dedicată designerilor români, oamenilor creativi și valorilor autentice. „Este un proiect prin care îmi propun să arăt lumii o bucățică din România mea frumoasă! Mai sunt și alte planuri, care se adresează copiilor și iubitorilor de sport, dar despre acestea din urmă voi povesti la momentul oportun”, ne-a povestit Ana Maria.

Consideră că sportul a avut un rol foarte important în dezvoltarea ei nu doar ca sportivă, ci și ca om. „În scrimă nu poți începe un asalt fără a avea o strategie clară, iar asta se aplică în orice domeniu. Înfrângerile m-au întărit și odată cu ele am conștientizat că nimic nu te face mai puternic decât un eșec. Medaliile m-au făcut să îmi doresc mai mult! Fiecare zi petrecută în sala de antrenament mi-a predat o lecție care-mi va fi de folos în viața de după sport. Pentru că asta face sportul, te pregătește pentru viață!”, spune Ana Maria Brânză.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă