Business Antreprenori Companii Stiri

Tranzacție de peste 2 milioane de euro pe piața electro-IT românească 

9 sept. 2020 < 1 min

Tranzacție de peste 2 milioane de euro pe piața electro-IT românească 

Reading Time: < 1 minut

Complet Electro Serv (CES), companie din grupul Altex, a finalizat achiziția companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din România. Tranzacția în valoare de peste 2 milioane de euro a presupus preluarea a 79% din părțile sociale deținute în Despec România. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței în luna martie a anului acesta.

Acționarii Despec, printre care și directorul general Cristian Ciurea, rămân  în continuare în companie.

Odată cu achiziția Despec, grupul Altex își diversifică portofoliul de furnizori cu branduri internaționale precum: Brother, Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, Optoma, Socomec şi Verbatim, iar gama IT se extinde cu peste peste 2.400 produse din categoria echipamente de birou (imprimante inkjet, imprimante laser, scanere și medii de stocare) și accesorii (cartușe pentru imprimante, tonere etc.), destinate vânzării către reselleri, dar și în cele peste 120 de magazine Altex.

Tranzacția a fost asistată din partea Despec de PeliPartners, iar din partea Grupului Altex de D&B David şi Baias, societate de avocatură afiliată a PricewaterhouseCoopers în România.

În 2018, tot prin intermediul Complet Electro Serv (CES), Grupul Altex a înființat un joint-venture pentru a prelua brandul de accesorii IT&C, Promate. Anul acesta, Grupul Altex a achiziționat și RTC Proffice, lider în importul și distribuția produselor pentru birou și rechizitelor, diversificându-și portofoliul cu peste 100 de branduri internaționale și cu peste 5.000 de noi produse din gama birotică-papetărie. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: