Stiri

Turcia a deschis granițele. Liber la călătorii pentru persoanele vaccinate

2 iun. 2021 < 1 min

Turcia a deschis granițele. Liber la călătorii pentru persoanele vaccinate

Reading Time: < 1 minut

Turcia a revizuit condițiile de călătorie, în contextul pandemiei de COVID-19. Măsurile au intrat în vigoare de pe data de 1 iunie.

Potrivit noilor măsuri, vor putea intra în Turcia persoanele care au un test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte, persoanele care au un test antigen efectuat cu maxim 48 de ore înainte sau persoanele care au un document emis prin care se atestă că au fost vaccinate împotriva Covid și că au trecut 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare.

De asemenea, persoanele care prezintă un document că s-au vindecat de Coroavirus în ultimele 6 luni vor putea călători în Turcia.

Teste aleatorii pentru turiști

MAE informează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile turce, persoanele care sosesc în acest stat pot fi supuse, în mod aleatoriu, unei testări moleculare tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuată de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Republica Turcia.

Toate celelalte măsuri adoptate de autorităţile turce rămân în vigoare şi pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51937.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: