Management

Un expat de profesie

12 oct. 2015 2 min

Un expat de profesie

Reading Time: 2 minute

Dupa sase ani in Azerbaidjan, Horia Adrian a acceptat un mandat in fruntea companiei Holcim din Rusia, iar din vara acestui an se afla la conducerea operatiunilor LafargeHolcim din Orientul Mijlociu

Horia Adrian lucreaza pentru producatorul de ciment Holcim de 15 ani. A petrecut patru ani in Romania si ulterior a aparut oportunitatea sa lucreze in Azerbaidjan, unde a stat sase ani, intai ca director comercial si ulterior ca CEO. Experienta de succes de aici l-a recomandat pe executivul roman pentru o mutare in Rusia, unde Holcim avea o operatiune mai mare si dorea crearea unei companii cu o cultura orientata pe clienti.

“In primul rand am creat o echipa de management de succes”, spune pentru Biz Horia Adrian, Area Manager pentru Orientul Mijlociu la LafargeHolcim. “Apoi, gradul de motivare al angajatilor a crescut, iar cultura companiei a fost schimbata, punand clientul si satisfacerea nevoilor lui in centrul preocuparilor fiecarui departament din orga­nizatie. In ceea ce priveste partea de productie, a fost pusa in functiune noua fabrica de la Surovo, de langa Moscova, si am obtinut aprobarea pentru demararea investitiei pentru o fabrica din regiunea Saratov”, spune managerul roman despre principalele satisfactii aduse de mandatul din Rusia.

Horia Adrian ar reveni oricand la conducerea unei companii din Rusia. I-au placut enorm de mult oamenii de acolo si, atata vreme cat un manager reuseste sa cladeasca un mediu de lucru interesant si bazat pe respect reciproc, oamenii il vor urma pe lider si impreuna vor face fata provocarilor. Chiar daca exista diferente mari intre Rusia si Romania, totusi sunt si cateva similitudini pe piata muncii, mai ales ca managerii din ambele state provin din sisteme de educatie asemanatoare, dupa cum observa executivul roman de la LafargeHolcim.

Atat sistemul educational din Rusia cat si cel din Romania promoveaza competenta in baza cunostintelor acumulate, a studiului individual si competitiei individuale. “Pe scurt, atat in Romania, cat si in Rusia sunt mai multi manageri decat lideri, dezvoltarea viitoare profesionala trebuind sa se axeze pe lucrul cu oamenii, motivarea lor, comunicare sau relationare”, spune Horia Adrian. La finele mandatului din Rusia, Horia Adrian a acceptat o noua provocare, aceea de a conduce din Zürich operatiunile din Europa de Est si Comunitatea Statelor Independente (CIS) ale gigantului din industria cimentului, iar acum conduce operatiunile din Orientul Mijlociu. Desi este expat de 15 ani, Horia Adrian ia in calcul si revenirea in tara.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: