Companii

Unilever cumpără Betty Ice

31/01/2018 2 min read

Unilever cumpără Betty Ice

Reading Time: 2 minute

Betty Ice și Unilever South Central Europe au anunțat astăzi semnarea unui acord prin care producătorul român de înghețată va fi achiziționat de gigantul din industria FMCG.

Betty Ice, companie fondată de antreprenorul sucevean Vasile Armenean se alătură de astăzi Unilever South Central Europe. Valoarea tranzacției a rămas confidențială.

Betty Ice va opera ca o companie de sine stătătoare în cadrul Unilever și va fi condusă de Vasile Armenean, din poziția de General Manager. Acest parteneriat se va extinde beneficiind de punctele forte ale grupului Unilever și de expertiza pe care o are antreprenorul pe piața locală de înghețată.

“În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România și viziunea Unilever sunt combinația ideală pentru viitorul brandului Betty Ice. Le mulțumim consultanților noștri, profesioniști adevărați care au asigurat derularea lină a tranzacției”, spune Vasile Armenean, General Manager Betty Ice.

Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean cu viziunea de a transpune desertul desăvârșit în realitate, creând produse cu gusturi și arome naturale din ingrediente atent selecționate. Betty Ice este cel mai important producător de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de EUR. Compania deține o fabrică în Suceava și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajați în România.

Acordul de achiziție urmează să fie supus aprobării Consiliului Concurenței.

Foto: Dreamstime

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă