BizRemote by certSIGN Companii Stiri

UPDATE: Mai multe mall-uri își reduc programul în următoarea perioadă

13 mart. 2020 2 min

UPDATE: Mai multe mall-uri își reduc programul în următoarea perioadă

Reading Time: 2 minute

UPDATE: Veranda Mall reduce programul de lucru 

După o serie de măsuri de prevenție luate încă de la apariția primului caz de COVID-19 în România, Veranda Mall a decis să pună în aplicare etapa a doua a planului de gestionare a crizei.

,,Am decis, in măsura în care acest lucru este agreat cu magazinele centrului comercial, să reducem programul de funcționare al Veranda Mall, de la 12:00 la 20:00 (cu excepția Carrefour, al farmaciilor și al serviciilor comunitare) până pe data de 31 Martie, cu posibilitatea de prelungire. În același timp, am decis să ne dedicăm toate resursele pentru ajutorarea comunității din care facem parte. Colaboram cu inițiative cetățenești, care s-au organizat pentru a le oferi ajutor oamenilor care nu se pot aproviziona cu alimente. Salutăm pe această cale apariția acestor demersuri bazate pe solidaritate, absolut necesare în aceste circumstanțe. Vom pune la dispoziție detalii pe site pentru cei care doresc să ni se alăture”, spune Maria Crăciun, Center Manager, Veranda Mall. 

Oficialul Veranda Mall a mai spus că, din punctul lor de vedere, centrele comerciale reprezintă în acest moment o infrastructură critică din punct de vedere al aprovizionării populației. 

În plus, reprezentanții mallului au mai declarat că urmăresc cu îngrijorare evoluțiile situatiei și au pregătite și alte seturi de măsuri pentru a face față unor situații de urgență. Aceștia speră să poată deservi în continuare locuitorii Capitalei, în deplină siguranță și în colaborare cu autoritățile.

Știrea inițială

AFI Cotroceni și AFI Ploiești au anunțat schimbarea programului celor două mall-uri în următoarea perioadă, acestea urmând să fie deschise între 12.00 – 20.00. Noul interval orar va permite să fie luate toate măsurile de prevenție și limitare a expunerii, spun reprezentații companiei. Farmaciile din cadrul celor două mall-uri vor putea avea program de funcționare normal, la fel hypermarketul Auchan la AFI Cotroceni București și Cora la AFI Ploiești vor avea program normal ca și până acum. 

Noul program de funcționare va fi valabil până la un nou anunț făcut de companie. 

De asemenea, începând de luni, 16 martie, centrele comerciale din București – Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, alături de restul centrelor din grup, își vor ajusta programul de funcționare. Acestea vor fi deschise în intervalul 12:00-20:00. Și în cazul acestora hipermarketurile și farmaciile vor funcționa după programul normal.

Măsura a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea noului virus. În acest context, au fost anulate toate evenimentele de amploare ce urmau să fie găzduite de centrele comerciale în următoarea perioadă.

În plus, a fost crescută frecvența operațiunilor de dezinfectare și igenizare a suprafețelor si au fost instalate dispensere cu dezinfectant în mai multe zone ale centrelor comerciale. Mai mult, toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrele comerciale sunt aerisite în mod natural periodic.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: