Business Companii Stiri Tech

Veniturile Endava România, în creștere cu 29%

9 iun. 2021 2 min

Veniturile Endava România, în creștere cu 29%

Reading Time: 2 minute

Endava România, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu 7 centre de livrare, a raportat venituri de 764.1 milioane de lei în anul financiar care s-a încheiat pe 31 decembrie 2020, în creștere cu 29% comparativ cu anul anterior. Compania a raportat un profit net de 73,7 milioane de lei, în creștere cu 19% față de anul trecut.

Peste 3.200 de angajați

Evoluția s-a bazat pe dezvoltarea continuă a tuturor centrelor de livrare existente în Brașov București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu Mureș, Timișoara și a fost influențată de creșterea cererii pentru întreg portofoliul de servicii din oferta sa, generată de nevoia digitalizării accelerate în perioada pandemiei.

Echipa din România a atins un numar de 3.204 de angajați la finalul lui 2020, în creștere cu 12% față de finalul lui 2019.

În ceea ce privește verticalele de business acoperite, echipele de livrare din România colaborează cu clienți din zona de plăți și servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecomunicații), FMCG, logistică, dar acoperă și o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global.

Munca de acasă

La nivel local, Endava continuă să se concentreze pe dezvoltarea de programe împreună cu diferitele comunități din zona de tehnologie și susține parteneriatele strategice pe care le-a dezvoltat în ultimii ani cu toate universitățile tehnice din centrele universitare în care compania are centre de livrare.

Până la momentul actual, aproape 100% dintre angajații Endava România lucrează de acasă, având în vedere infrastructura de date excelentă implementată la nivelul tuturor orașelor în care compania operează, activitățile de recrutare, onboarding și training fiind realizate exclusiv online.

“Am avut multe de învățat, în ultimul an financiar, întreg mediul de business evoluând enorm. Au fost implementate strategii noi și ne-am concentrat pe creșterea adaptabilității și a capacității de inovare. Doi catalizatori majori ai creșterii noastre continue sunt transformarea digitală și evoluția digitală – unde am observat o evoluție a cererii pentru întregul nostru portofoliu de servicii. Le oferim clienților noștri atât consultanță strategică, sugerându-le soluții pentru a își digitaliza în continuare business-ul, cât și capabilități de top din zona de inginerie care să asigure această modernizare”, declară Claudiu Constantinescu, Endava Regional Manager pentru Europa Centrală.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: