Companii

Vodafone deschide sistemul de franciza in Romania

4 dec. 2013 < 1 min

Vodafone deschide sistemul de franciza in Romania

Reading Time: < 1 minut

Operatorul telecom Vodafone a anuntat lansarea unui program de franciza pentru magazinele sale, dedicat antreprenorilor cu experienta in telecomunicatii si comert sau chiar si propriilor angajati. In prezent, Vodafone are deja in reteaua sa 7 magazine ce opereaza in sistemul de franciza, iar alte 6 vor fi deschise pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit oficialilor, antreprenorul va suporta aproximativ o treime din investitia initiala, in timp ce doua treimi vor fi suportate de Vodafone. Cu toate acestea, cheltuielile cu chiria, salariile si stocurile de marfa vor fi suportate de antreprenorii francizati. “Magazinele din acest sistem au aceleasi standarde de imagine cu magazinele Vodafone si un nivel ridicat de calitate a serviciilor prestate. Vodafone ofera francizatilor acces la know-how-ul, sistemele, aplicatiile, standardele de imagine Vodafone si la programele de pregatire pentru personalul de vanzari”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Pentru acest program, Vodafone a bugetat cheltuieli de aproximativ 55 milioane de euro. Operatorul telecom are in momentul de fata o retea de 610 magazine, din care aproximativ 200 sunt unitati proprii iar restul sunt detinute de parteneri exclusivi (dealeri).

Potrivit oficialilor vodafone, un magazin cu o suprafata medie de 30-35 de metri patrati deschis in sistem de franciza este mai eficient din punct de vedere al business-ului decat un magazin clasic al Vodafone sau decat al unui dealer.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: