Stiri

Ziua Internațională a autismului. Mai multe clădiri vor fi iluminate în albastru

2 apr. 2021 < 1 min

Ziua Internațională a autismului. Mai multe clădiri vor fi iluminate în albastru

Reading Time: < 1 minut

Palatul Victoria va fi iluminat vineri, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism, potrivit unui comunicat de presă a Guvernului.

Campania Light It Up Blue

Astfel, Executivul se alătură şi în acest an campaniei „Light It Up Blue” pentru susţinerea copiilor şi persoanelor cu tulburări din spectrul autist.

Sursa citată menţionează că Guvernul şi organizaţiile neguvernamentale au făcut progrese în ceea ce priveşte asigurarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv ale copiilor şi adulţilor cu tulburări din spectrul autist.

„În acest sens, la data de 25 martie 2021, Guvernul a adoptat o hotărâre prin intermediul căreia au fost reglementate în premieră serviciile de tip respiro pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora, care vin întâmpinarea nevoii de servicii în comunitate a beneficiarilor.

De asemenea, dezvoltarea serviciilor pentru copiii şi adulţii cu autism şi alte tipuri de dizabilităţi se regăsesc ca o prioritate în mecanismele de finanţare europene din exerciţiul financiar 2021-2027.

Pandemia provocată de COVID-19 a arătat că persoanele cu dizabilităţi sunt între cele mai expuse şi vulnerabile în perioade de criză, motiv pentru care efortul comun, Guvern-societatea civilă, trebuie continuat, prin acţiuni coordonate şi aplicate, în scopul sprijinirii oamenilor cu aceste afecţiuni, a familiilor lor, dar şi pentru înţelegerea profundă a acestor dificultăţi şi creşterea gradului de autonomie a persoanelor cu dizabilităţi „, se arată în comunicat.

Photo 87128688 © CarolRobertDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: