Companii Stiri

ZOOT se extinde in Cluj-Napoca

2 mart. 2016 2 min

ZOOT se extinde in Cluj-Napoca

Reading Time: 2 minute

ZOOT Romania incepe expansiunea la nivel national in Romania prin deschiderea a doua magazine de Try & Buy, simultan, in Cluj Napoca. Noile Cabine de Fericire sunt amplasate in piata Mihai Viteazul si pe Napoca.

Modelul de business Zoot combina beneficiile shoppingului online cu cele ale retailului traditional, unde clientii pot proba tot ceea ce comanda online, pentru ca, la final, sa plateasca si sa plece acasa doar cu ceea ce li se potriveste.

“ZOOT elimina toate fricile legate de e-commerce pentru ca le da oamenilor sansa sa se asigure ca le vine bine sau le place ce au comandat. E o reteta care imi da incredere ca ne vom atinge tintele: profitabilitate si venituri de 30 milioane ero in 2018, plecand de la venituri in jur de 4 milioane Euro in 2016,” declara Robert Berza, Country Manager, ZOOT Romania.

ZOOT a intrat pe piata din Roimania la sfarsitul anului 2015 si planul de expansiune din urmatoarele luni vizeaza deschiderea mai multor magazine de tip Try&Buy si in alte orase din Romania precum si in alte zone cheie din Bucuresti.

Infiintat in 2010 si relansat doi ani mai tarziu in forma actuala de catre Ladislav Trpak si Olda Bajer, antreprenori din Cehia, ZOOT a devenit rapid cel mai mare retailer online de haine si accesorii din Cehia. Topul INC.5000 Europe, realizat pe toate industriile, a inclus ZOOT pe locul 129 in Europa. Categoria retail gaseste compania de origine ceha pe locul 1 in tara mama, pe locul 7 in Europa Centrala si de Est si pe locul 18 in intregul retail european.

In prezent, ZOOT are vanzari de peste 21,5 milioane de euro in Cehia si Slovacia, detine peste 250 de branduri in portofoliu, mai mult de 300.000 de produse si are peste 100.000 de clienti.

Parte din dezvoltarea ZOOT sunt propriile branduri, Dobro, o eticheta prin care sunt sustinute cauze sociale importante pentru Romania, ZOOT Lokal, piese ale caror design grafic este realizat in colaborare cu designeri locali si OJJU, brand ZOOT made in Spain cu design ceh si focus, in acest moment, pe accesorii din piele si incaltaminte. 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: