Stiri Tech

Zynga cumpără cu 1,8 miliarde de dolari producătorul turc de jocuri pe mobile Peak

1 iun. 2020 < 1 min

Zynga cumpără cu 1,8 miliarde de dolari producătorul turc de jocuri pe mobile Peak

Reading Time: < 1 minut

Zynga își adaugă în portofoliu jocuri precum Toon Blast și Toy Blast, în urma celei mai mari achiziții din istoria sa: 1,8 miliarde de dolari pentru producătorul turc de jocuri de mobil Peak.

Potrivit unui comunicat Zynga, compania cumpără 100% din Peak, cu 900 de milioane de dolari cash plus 900 de milioane de dolari în acțiuni Zynga. Tranzacția se va finaliza în trimestrul trei din 2020.

Peak a fost fondată în 2010 de Sidar Sahin și a dezvoltat popularele serii Toon Blast și Toy Blast, care s-au situat constant în top 10, respectiv top 20 jocuri cu cele mai mari vânzări pe iPhone în SUA în ultimii doi ani. Împreună, cele două jocuri au în medie peste 12 milioane de utilizatori activi pe zi, ceea ce va crește cu 60% cifra de utilizatori activi pe zi a Zynga pe zona de mobile.

Zynga dezvoltă jocuri interactive și a crescut puternic începând din 2009 datorită succesului FarmVille, joc pe Facebook care avea în perioada de glorie peste 30 de milioane de utilizatori activi pe zi. Astăzi, cele mai de succes serii de jocuri Zynga sunt titluri care CSR Racing, Empires & Puzzles, Merge Dragons!, Merge Magic!, Words With Friends și Zynga Poker. Jocurile sunt disponibile în peste 150 de țări și pot fi jucate pe diverse platforme sociale și dispozitive mobile.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: