fbpx
Companii Stiri

2% din impozitul pe venit pentru HOSPICE Casa Sperantei2 min

14/01/2016 2 min read

2% din impozitul pe venit pentru HOSPICE Casa Sperantei2 min

Reading Time: 2 minute

HOSPICE Casa Sperantei a lansat campania “Da culoare timpului lor!” privind redirectionarea a 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea serviciilor de ingrijire paliativa oferite gratuit copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile, precum si a familiilor acestora.

Cei care doresc sa-i sprijine pe bolnavii incurabili pot descarca formularul pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venit completat deja cu datele HOSPICE de pe site-ul doilasuta.hospice.ro sau pot completa propriul formular cu urmatoarele date: HOSPICE Casa Sperantei, Cont: RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968, Cod de identificare fiscala: 4921504.

Dupa ce este semnat si datat, formularul trebuie depus sau trimis prin posta la administratia financiara a localitatii de domiciliu. Lista adreselor administratiilor financiare poate fi gasita de asemenea pe doilasuta.hospice.ro, impreuna cu toate detaliile legate de procedura redirectionarii.

Data limita pentru depunerea formularului este 25 mai 2016.

Conform Codului fiscal, orice persoana poate redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o organizatie neguvernamentala daca a fost salariat in 2015, prin completarea formularului 230, eliberat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Persoanele care au obtinut venituri din activitati independente (ex: chirii, activitati desfasurate ca persoana fizica autorizata etc.) pot redirectiona cei 2% prin completarea formularului 200 eliberat de ANAF.

Anul trecut, peste 18.500 de persoane au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit catre HOSPICE Casa Sperantei, suma totala fiind estimata la 1,5 milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru sustinerea serviciilor de ingrijire paliativa oferite gratuit celor afectati de o boala incurabila.

De 24 de ani, HOSPICE Casa Sperantei este alaturi de copiii si adultii care infrunta un diagnostic necrutator, prin servicii complete de ingrijire paliativa: ingrijire medicala pentru pacienti, sprijin social si consiliere psiho-emotionala pentru acestia si familiile lor. Serviciile sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. Pana acum, peste 17.500 de oameni au gasit alinare la HOSPICE.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *