BizRemote by certSIGN Stiri

Angajații români vor repornirea economiei

7 mai 2020 2 min

Angajații români vor repornirea economiei

Reading Time: 2 minute

Unul din doi angajați români crede că economia trebuie repornită cu orice risc și așteaptă să se întoarcă la birou din această vară.

Cu toate că durata edpidemiei COVID-19 este marcată de un grad ridicat de incertitudine, jumătate dintre angajații români care au participat la un studiu realizat de portalul de recrutare Best Jobs consideră că reîntoarcerea la birou în această vară este o măsură bună, pentru că economia trebuie repornită cu orice risc. Aproape 30% dintre respondenți nu văd necesară revenirea la birou pentru că lucrează bine și de acasă, în timp ce aproape 14% consideră încă prea riscantă această măsură. 

Mai mult de jumătate dintre participanții la sondajul Best Jobs (57%), care lucrează acum de acasă se așteaptă să se întoarcă la birou în mai și iunie, în funcție de evoluția epidemiei și de măsurile care vor fi anunțate de autorități, în timp ce opt procente dintre angajați spun că nu se mai întorc, ci vor continua să lucreze de acasă. Alți 11,2% consideră că revenirea la birou ar fi lipsită de riscuri abia spre finalul anului, în timp ce 4% văd acest lucru mai degrabă anul viitor. 

Printre principalele temeri ale românilor odată cu revenirea la birou, se numără posibilitatea de a lua virusul (aproape 50%) sau dificultăți în reintegrarea în atmosfera de birou (8%) sau dificultăți și mai mari în comunicarea cu colegii (3,7%). Cu toate acestea, 44,7% dintre angajații chestionați nu au nicio emoție în acest sens. 

În ceea ce privește măsurile de precauție pe care ar trebui să le ia companiile, cei mai mulți dintre angajați spun că ar trebui să existe dezinfectanți la dispoziția tuturor (78%) și să fie împărțite măști și mănuși întregii echipe (68,5%). Mai mult, peste 65% dintre respondenți consideră că este necesar să fie curățate foarte bune birourile în fiecare zi după terminarea programului și să fie reașezate birourile astfel încât să fie distanțe mai mari între angajați (60,6%). Respondenții mai cred că este nevoie și de o modificare a programului de lucru pentru a fi evitate orele de vârf (41,3%), iar la birou ar trebui să vină, într-o primă fază doar o parte dintre angajați (37,6%). 

Întrebați cât de mult cred că va mai dura epidemia de Covid-19, cei mai mulți dintre participanții la studiu (34,3%) văd o epidemie ciclică, care va reveni în fiecare primăvară și toamnă, iar 27% sunt de părere că va dura mai mult de un an. De asemenea, peste 21% dintre angajați consideră că starea actuală mai durează încă o jumătate de an, în vreme ce 17,4% dintre cei intervievați au indicat între o lună și trei luni. 

Foto:  © zack Ng 99 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: