BizRemote by certSIGN

BizRemote: Fundația Inovații Sociale Regina Maria sprijină diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate

19 mart. 2020 2 min

BizRemote: Fundația Inovații Sociale Regina Maria sprijină diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate

Reading Time: 2 minute

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria a lansat Fondul de Necesitate pentru diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate și susținerea activității medicilor și asistentelor din cele două policlinici care sprijină bolnavii cronici din categorii vulnerabile.

Policlinica Sala Palatului si Policlinica Sociala Baba Novac din București sunt deschise pentru pacientii cronici din categorii vulnerabile care au acum nevoie de spijinul nostru pentru a degreva spitalele care luptă cu epidemia COVID-19!

În Policlinica Socială Baba Novac personalul medical va asigura pacienților neasigurați – bolnavi cronici sau în grad de risc – medicamente și tot ce este necesar din punct de vedere medical pentru minim 2 luni, pentru a le limita cât mai mult deplasările. În același timp, personalul medical de aici va asigura suport telefonic și va dispune prezentarea lor la Policlinică numai în cazuri de urgență, cu alte simptomatologii decât cele respiratorii, pentru a evita apelarea nenecesară la ambulanță, prezentări la camera de gardă sau la secțiile de consultații în ambulatoriu ale spitalelor de stat.

În Policlinica Sala Palatului se oferă servicii medicale generale pentru vârstnici și toți bolnavii cronici care au nevoie de controale periodice obligatorii, oferind acestor pacienți posibilitatea de evitarea aglomerației din camerele de gardă ale spitalelor de stat si diminuand în mod direct presiunea pe sistemul medical de stat.

Tot aici se oferă triaj telefonic și sfaturi medicale telefonice gratuite pentru vârstnici și bolnavii cronici de către medicii de la Policlinica Sala Palatului pentru a limita deplasarea acestora în afara domiciliului.

“Prin toate masurile pe care le luam și le vom lua in continuare ne străduim să diminuam cât mai mult presiunea pe sistemul sanitar de stat , folosind cât mai intens intreaga noastră expertiza de aproape 10 ani in domeniul medical , venind în acest fel si in intampinarea pacienților nostri, dar si al altora care au nevoie de noi in aceste vremuri.”, Cristiana Mateoiu, Director Executiv

Fondurile vor fi folosite la susținerea imediată a bolnavilor din comunitățile vulnerabile și a acelora care aglomerează camerele de gardă din spitalele de stat sau Serviciul de Ambulanță pentru consultații care se pot face și în policlinici.

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673

SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar

CUM VOR FI FOLOSIȚI BANII?

  • Medicamente, analize de laborator și consultații pentru bolnavii sociali neasigurați
  • Echipamente de protecție pentru personalul medical din policlinici, care vor fi cei mai expuși la virus și care necesită înnoirea echipamentului de protecție la fiecare interacțiune cu pacientul: halate, mănuși sterile, măști, ochelari de protecție, dezinfectanți, etc.
  • Susținerea întregii activitați medicale din policlinici
  • Asigurarea accesului la sfaturi medicale telefonice gratuite

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: