Finanțe Stiri

BT primeste finantare de 75 mil. euro de la BEI

23 dec. 2015 < 1 min

BT primeste finantare de 75 mil. euro de la BEI

Reading Time: < 1 minut

btBanca Transilvania (BT) primeste un imprumut de 75 de milioane euro din partea Bancii Europene de Investitii (BEI) pentru finantarea proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii si infrastructurii promovate de IMM-uri, societati cu capitalizare bursiera medie si institutii publice din Romania.

Pentru BT este a doua transa dintr-un imprumut de 150 de milioane euro. Prima transa, primita de Banca Transilvania in luna octombrie 2014, a fost alocata cu succes cresterii accesului IMM-urilor, societatilor cu capitalizare bursiera medie si entitatilor publice, arata banca, intr-un comunicat de presa.

Prin parteneriatul lor, Banca Europeana de Investitii si Banca Transilvania sprijina revigorarea economiei romanesti, incurajand societatile romanesti sa demareze investitii, sa ia in considerare posibilitatile de dezvoltare a activitatilor lor si sa creeze noi locuri de munca bazandu-se pe finantare flexibila pe termen lung, se arata in comunicat.

Imprumutul este conceput astfel incat sa sprijine angajarea tinerilor, o prioritate fundamentala a Bancii Europene de Investitii, in cadrul programului BEI ”Competente si locuri de munca – Investitii pentru tineret”.

Combaterea somajului in randul tinerilor este o prioritate pentru Romania, astfel ca BEI, in colaborare cu Banca Transilvania, ofera stimulente suplimentare companiilor beneficiare care angajeaza tineri, asigurand oportunitati de training sau posibilitati de cooperare cu diverse colegii, scoli sau universitati, in vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: