Lifestyle Stiri

Campioni la aeropress

5 sept. 2017 2 min

Campioni la aeropress

Reading Time: 2 minute

Cafeaua este una dintre licorile care ne încântă, ne vrăjește și ne fascinează. Este liantul social perfect, dar și capsula de energie zilnică. Pentru aceia care cred că se pot lua la întrecere cu unii dintre cei mai cunoscuți baristas din București la cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Aeropress.

Evenimentul are loc în 16 septembrie, la Palatul Universul, la Beans&Dots și Mezanin. În același spațiu, în paralel, va avea loc True Artisan Café, a doua ediție a festivalului cafelei de specialitate.

În cadrul campionatului, prăjitoriile artizanale The Barn Berlin, Taf Rostery Atena, Bocca Coffee Amsterdam s-au alăturat evenimentului și vor trimite un reprezentant în juriul din septembrie, dar și cele mai bune selecții de cafea din Europa.

În afară de cei mai cunoscuți baristas care se vor înscrie în competiție, se pot alătura și alți pasionați, care pot impresiona juriul cu talentele lor.

Jurații acestei ediții sunt:

  • Vlad Buda, Steam Coffee Shop
  • Stefanos Domatiotis, Taf Rostery Atena, campion mondial la mai multe competiții de profil
  • Alexandru Niculae, Campion Mondial al Prajitorilor 2016, Bob Coffee Lab
  • Yuko Inoue (Japonia).  Londra a fost școala ei de cafea. Acum a poposit în Berlin la The Barn. A câștigat Coffee Masters New York.

Aeropress-ul este o tehnică specială de preparare a cafelei prin infuzare și presiune controlată, în acest moment exista o competiție internațională cu 50 de țări participante, printre care și România. 54 de baristas sunt așteptați să intre în competiție pentru marele premiu: participarea la finala Campionatului Mondial de Aeropress din Seul, Coreea de Sud, din noiembrie 2017.

Artisan Coffee oferă consultanță și distribuie echipamente profesionale pentru cafenele: La Marzocco, Hario, Probat, Acaia. Organizează evenimentele True Artisan Cafe – România, eveniment marca La Marzocco și Campionatul Național de Aeropress.

Beans&Dots și Mezanin sunt aflate la mezaninul Palatului Universul, 2 spații în care cafeaua de specialitate face casă bună cu designul, dar și cu evenimentele corporate și expozițiile de artă, concerte. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: