Lifestyle Stiri

Cea mai cunoscută memă de pe internet este o persoană reală. Povestea lui ”Hide the Pain Harold”

18 dec. 2020 2 min

Cea mai cunoscută memă de pe internet este o persoană reală. Povestea lui ”Hide the Pain Harold”

Reading Time: 2 minute

O fotografie făcută la o ședință foto a ajuns să fie cea mai cunoscută memă a internetului. Și după ce s-a viralizat nu a fost singura. Andras Arato este numele modelului care a fost rugat de un fotograf pentru a poza în cadrul unei sesiuni pentru un site de poze stock.

Însă din momentul în care poza a fost urcată pe internet și a fost folosită în prima campanie viața actorului de ocazie s-a schimbat.

„Fotografia a fost făcută la o ședință foto la care am participat cu un an mai devreme, pe vremea când încă lucram ca inginer electric”, a spus Arato.

„Am crezut ca fotografiile vor fi folosite doar de companii si site-uri web, dar nu m-am așteptat la meme-uri. Oamenii au suprapus diverse texte pe fotografiile mele, scriind despre cum soțiile lor i-au părăsit sau susținând ca identitatea le-a fost furata si conturile bancare golite. Mi-au folosit fotografia pentru ca arata de parca zâmbeam ca sa-mi ascund durerea”, a continuat barbatul.

Imediat după ce meme-urile au devenit virale, jurnaliștii au început sa-l contacteze pe Arato, reporterii dorind sa il viziteze acasa pentru a-i lua interviuri, povestește Andras Arato.

„Soției mele nu i-a plăcut pentru ca a considerat ca aceasta faima intervine in viața noastră privata si nu i-a plăcut felul in care eram descris pe internet. Oamenii au crezut ca nu sunt o persoana reala, ca sunt doar o creație in Photoshop. Cineva chiar m-a contactat si a cerut dovezi ca exist cu adevărat”, a mai adăugat Arato.

A trecut un timp până când Arato să înțeleagă de fapt că aceste meme-uri sunt în avantajul său astfel încât și-a creat pagină de Facebook, cont de instagram și canal de Youtube unde acum citește povești.

„Am știut ca este imposibil sa opresc oamenii sa mai creeze meme-uri, dar mă deranja faptul ca nenumărate pagini pe Facebook, unele cu sute de mii de urmăritori, foloseau fotografia mea si pretindeau ca sunt eu. Așa că, in 2017, mi-am creat propria pagina pe Facebook si am actualizat-o cu imagini si povesti din călătoriile mele. Vața mea s-a schimbat dramatic de atunci. Oamenii mă întntreabă despre povestea mea, pentru a demonstra puterea meme-urilor”, a concluzionat Arato.

Harold Arato nu este prea departe de noi, el fiind de naționalitate maghiar.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: