Companii

Cea mai mare investiție eMag de până acum

4 dec. 2017 < 1 min

Cea mai mare investiție eMag de până acum

Reading Time: < 1 minut

eMAG investește 300 de milioane de lei într-un depozit de 120.000 mp, ce va susține strategia de dezvoltare a retailerului la nivel regional. Depozitul, amplasat într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului eMAG actual, va fi construit de la zero până la începutul anului 2019.

Noul spațiu va fi dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.) și va avea o capacitate de 3 milioane de unități, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei.

Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiție a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare și sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit.

“Este cea mai mare investiție a eMAG de până acum și ne propunem să o finalizăm până la începutul anului 2019,” a declarat Iulian Stanciu, CEO, eMAG.

Pentru aceast proiect, eMag a achiziționat o suprafață de 600.000 mp și  colaborează cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialiști și operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: