Editorial

De ce ne mutam redactia Biz la Viena?

27 ian. 2016 2 min

De ce ne mutam redactia Biz la Viena?

Reading Time: 2 minute

Marta-Usurelu-editorial-largeLa fiecare inceput de an informatiile apar greu. Majoritatea oamenilor sunt in stadiul in care fac planuri pentru noul an sau au ramas, pur si simplu, cu gandul la vacanta, in timp ce altii se pregatesc sa plece din nou in concediu, cu ocazia vacantei copiilor. Cu greu gasesti in aceasta perioada despre ce sa scrii sau sa citesti ceva relevant, de business. Acesta este motivul pentru care am lansat, in urma cu cinci ani, editiile speciale pe care echipa Biz le realizeaza in marile capitale ale lumii.

Fiecare tara este selectata in functie de importanta informatiei pe care o are pentru Romania, iar anul acesta Austria, al doilea investitor in Romania, dupa Olanda, este alegerea noastra. Astfel, Viena devine in saptamana 25-30 ianuarie locul in care echipa Biz isi muta redactia. Cei mai multi romani care locuiesc acolo spun ca, dupa germana, limba romana este cel mai des intalnita in fostul imperiu. Mai mult, un numar impresionant de romani au reusit sa-si construiasca aici o cariera si sa numeasca Austria “acasa”.

 

Cu cine ne intalnim
Cand spui Austria, spui industrie bancara, asa ca printre primele intalniri fixate au fost cele cu reprezentantii celor mai puternice banci, Erste si Raiffeisen, si cu reprezentantii Bursei din Viena.

Am stabilit intalniri si la marile branduri globale austriece: Red Bull, Swarovski si Julius Meinl. Cu mare bucurie am aflat ca Filarmonica din Viena ne primeste saptamana viitoare pentru un interviu si am mai bifat un “must-have” in agenda noastra, in care am trecut cu mult entuziasm si artisti romani stabiliti in Austria – baritonul Sorin Coliban si pianista Raluca Stirbat.

N-am neglijat sa stabilim intalniri nici cu biroul de turism al Austriei, tara in care mai toti romanii aleg sa mearga la schi, si nici cu reprezentantii marilor agentii de publicitate din Viena. Echipa Biz va afla cum se impleteste creativitatea cu strategia de la lideri ai agentiilor de publicitate din capitala austriaca. Iar pentru ca educatia si tehnologia sunt esentiale in evolutia noastra, ne intalnim saptamana viitoare cu fondatorul WU Academy, varful de lance regional in domeniul MBA, si cu Managing Directorul ImpactHub Viena.

Networking de succes
In fiecare dintre tarile in care am mutat redactia pentru editiile speciale, a devenit deja o traditie sa ne intalnim seara cu romanii sau cu oamenii de afaceri locali, in locatii in care putem simti si experimenta specificul locului. Asa aflam usor si pe indelete cum este fiecare popor. Acum vom vedea cum sunt austriecii, ce-i defineste si cum se remarca intre celelalte popoare. Cu aceasta ocazie identificam cateva dintre cele mai inspirate locuri pe care sa le vizitam si testam restaurantele in care “trebuie” sa intri pentru a gusta cat mai mult din experienta austriaca.

Editia speciala #BizAustria va aparea pe piata pe 15 februarie si este realizata in parteneriat cu BCR, Austrian Airlines, Raiffeisen Bank si Eurolines.

#BizAustria face parte din proiectul Biz World, lansat in 2011. De la lansare, echipa redactionala a realizat editii speciale in Bruxelles, Londra, SUA (New York & Silicon Valley), Germania si Singapore.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: