Antreprenori by eMAG

De la importuri la produse bio din Romania

24 apr. 2013 < 1 min

De la importuri la produse bio din Romania

Reading Time: < 1 minut

Marius Tudosiei, proprietarul Bacaniei Vechi avea la deschiderea magazinului sau, in 2010, numai produse bio exclusiv importate. De atunci incoace, lucrurile s-au schimbat in bine, iar ponderea produselor bio romanesti a crescut considerabil.

“De 3 ani de zile merg prin piata si pledez  despre cum sa mancam sanatos. In 2010 cand am deschis Bacania aveam exclusiv produse din import. Erau putini romani care produceau bio atunci. Nu aveau documente, nu puteau vinde in magazine. Lucrurile au evoluat fericit pentru mine de atunci, pentru ca acum multi au primit votul publicului. Cred ca am acum in Bacanie produsele celor mai activi producatori bio de la noi”, a spus Marius Tudosiei, la evenimentul Green Biz, organizat de revista BIZ.

El a mai spus ca a descoperit ca interesul spre mancarea bio sau sanatoasa se muta pe masura ce cresc copiii sau oamenii trec la un alt nivel.

“Am mai remarcat ca preturile nu evolueaza la fel de mult pe cat s-ar astepta lumea. Pe de-o parte a crescut consumul si cei care activeaza in zona bio s-ar putea gandi mai mult la consumatori”.

In ultimul an se cumpara produse mai multe si mai repede decat in 2010 cand expirau uneori la raft. E greu sa ajungi pe rafturi cu produsele bio care sa fie si certificate, a explicat Tudosiei.

Marius Tudosiei va inaugura in curand o noua Bacanie pe Fabrica de Glucoza nr 9, in colaborare cu Hospice, Casa Sperantei, bacanie care va fi primul Charity Shop. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: