Analize Brand Focus Business Tech

Dell Technologies: Beneficiile cloudului public/privat

05/11/2020 2 min read

Dell Technologies: Beneficiile cloudului public/privat

Reading Time: 2 minute

Într-o lume în care datele sunt printre cele mai valoroase resurse, investițiile în serviciile cloud eficientizează procesele și reduc costurile companiilor. Cererea mondială pentru cloud computing a crescut din cauza pandemiei COVID-19.

Se preconizează că piața serviciilor de cloud public din întreaga lume ar putea crește cu cel puțin 6% în acest an, ajungând la 257,9 miliarde de dolari, în creștere față de 242,7 miliarde de dolari în 2019. 

Și totuși, organizațiile nu profită de beneficiile serviciilor cloud, din cauza complexității investițiilor simultane în cloud public și infrastructura locală de dezvoltare, arată un studiu global al Enterprise Strategy Group, realizat la cererea Dell Technologies și Intel.

Soluția, cloud hibrid

Toate organizațiile chestionate au recunoscut beneficiile pe care serviciile cloud le oferă echipelor IT și afacerii – în special, valoarea generată de serviciile de cloud hibrid. Raportul menționat concluzionează că organizațiile care investesc în management consolidat în cloud vor profita de pe urma beneficiilor în 12 – 18 luni.

Dell Technologies pune la dispoziția clienților servicii de cloud hibrid (public și privat). Solutiile de cloud hibrid oferite de Dell Technologies ajută companiile să își dozeze resursele eficient. De altfel, toate organizațiile consideră că simplificarea managementului este un concept foarte valoros. Astfel, 7 din 10 factori de decizie în domeniul IT anticipează că o consolidare sporită a managementului în cloud va reduce costurile generale cu o medie de 19%.

La nivel global, factorii de decizie din IT sunt de acord cu impactul pozitiv pe care îl poate avea un management consolidat în cloud asupra experienței dezvoltatorilor, 96% dintre aceștia declarând că dezvoltatorilor le-ar fi mai ușor să livreze codul în producție. Astfel, 56% dintre factorii de decizie în domeniul IT se așteaptă ca acest lucru să devină un fapt recurent.

Securitate îmbunătățită

Organizațiile au anticipat și o reducere cu 30% în medie a numărului de breșe de securitate, întreruperi ale aplicațiilor sau altor evenimente ce le afectează datele depozitate în mediul cloud public.

Raportul explică și modul în care aceste facilități informatice pot aduce beneficii mai mari pentru afaceri. De exemplu, 38% dintre organizații au raportat că inițiativele de cloud hibrid le-au îmbunătățit în mod eficient activitatea, după consolidarea managementului în cloud.

Inovație și diferențiere

Aceste inițiative ajută organizația să inoveze și să creeze diferențiere competitivă pentru companie. Dar, deși managementul consolidat în cloud este fundamental, acesta nu este singura condiție pentru succesul cloud-ului hibrid optimizat. Organizațiile trebuie să se asigure și că propria infrastructură este modernizată, compatibilă cu cloud, hiperconvergentă și bazată pe API.

Așa cum o demonstrează succesul numărului mic de organizații care au adoptat această abordare, managementul consolidat în cloud va avea un rol transformator pentru echipele IT, prin utilizarea sporită a IA/ML și dezvoltarea accelerată a aplicațiilor. Pe măsură ce fluxurile de lucru ale managementului în cloud sunt simplificate, factorii de decizie în domeniul IT trebuie să se concentreze asupra instruirii și recrutării de talente cu aptitudini necesare analiticii avansate, DevOps și inițiativelor de automatizare inteligentă.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă