Tech

Facebook lansează apeluri în sistem de videoconferință prin noua aplicație Messenger pentru Mac și PC

7 apr. 2020 2 min

Facebook lansează apeluri în sistem de videoconferință prin noua aplicație Messenger pentru Mac și PC

Reading Time: 2 minute

Avalanșa de oameni care au început dintr-o dată să lucreze de la distanță schimbă abordările multor companii de tehnologie. Ultima „victimă” este Facebook.

După ce a făcut aproape tot ce a putut ca Messenger să fie folosit cât mai mult pe mobil, nevoie de videoconferințe din această perioadă a determinat Facebook să lanseze o versiune desktop a aplicației pentru Windows și MacOS.

„Oamenii folosesc acum, mai mult ca niciodată, tehnologia pentru a ține legătura cu cei de care le pasă, chiar dacă sunt separați. În ultima lună, am văzut o creștere cu peste 100% a utilizării browserului de desktop pentru apeluri audio și video prin Messenger. De aceea acum, cu aplicație pentru MacOS și Windowsm Messenger aduce tot ce are mai bun pe desktop, inclusiv apeluri video în grup nelimitate și gratuite”, se arată în anunțul companiei.

Potrivit Facebook, principalele avantaje ale noii aplicații sunt, pe lângă apelurile video în grup pe ecran mai mare (sic!), partea de multitasking, sistemul de notificări care poate fi personalizat după preferințe, dar și sincronizarea discuțiilor între smartphone și desktop. La fel ca pe mobil, în aplicație se pot folosi GIF-uri și există inclusiv Dark Mode.

Noua aplicație este disponibilă pentru download din Microsoft Store sau din Mac App Store.

Zona de videoconferințe pare să fie noul câmp de luptă pentru marile companii din tehnologie, după ce restricțiile de circulație au determinat tot mai mulți oameni și mai multe companii să folosească Zoom, aplicație de videoconferințe care a ajuns să aibă 200 de milioane de utilizatori zilnic.

Totuși, Zoom a recunoscut că există probleme de securitate din cauza faptului că aplicația nu a fost gândită pentru utilizatori obișnuiți, ci pentru companii cu departamente de IT care se ocupă de partea de securitate.

Deja, Microsoft a contraatacat, prin lansarea Skype Meet Now, prin care participanții la videoconferințe nu trebuie să instaleze aplicația sau să aibă un cont de Skype.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: