Business Companii CSR Stiri

Investiții de miliarde pentru ambalaje din plastic reciclat

16 ian. 2020 < 1 min

Investiții de miliarde pentru ambalaje din plastic reciclat

Reading Time: < 1 minut

După ce în 2018 s-a angajat ca până în 2025 să producă și să utilizeze doar ambalaje reciclabile sau reutilizabile, Nestlé anunță investește până la 2 miliarde de CFH (aprox. 1,86 miliarde de euro) pentru a stimula trecerea la plastic reciclat în ambalajele destinate industriei alimentare și pentru a accelera dezvoltarea de soluții sustenabile pentru ambalaje. Compania lansează și un fond de de investiții în inovație pentru ambalaje pentru crearea unei piețe de plastic reciclat în industria alimentară.

Obiectiv până în 2050: zero emisii nete de gaze cu efect de seră

Nestlé va reduce cu o treime utilizarea de materiale plastice noi, lucrând împreună cu alți parteneri pentru promovarea principiilor economiei circulare și pentru curățarea deșeurilor de plastic din oceane, lacuri și râuri, iar pentru a crea o piață funcțională, se angajează să utilizeze până la 2 milioane de tone metrice de materiale plastice reciclate de calitate alimentară și să aloce peste 1,5 miliarde CHF (1,39 miliarde de euro) pentru a susține costurile suplimentare generate de această inițiativă.

”Nicio bucată de plastic nu trebuie să ajungă în gropile de gunoi sau aruncată în mediul înconjurător”, a declarat Mark Schneider, CEO, Nestlé.

Inovație în domeniul ambalajelor

Pe lângă cercetările proprii, realizate de Institutul Nestlé de Științe al Ambalajelor, compania lansează un fond cu un capital de 250 de milioane CHF pentru investiții în start-up-uri care se concentrează pe dezvoltarea de soluții sustenabile de ambalare. 

Foto: © Mrmrsmarcha | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: