fbpx
Analize Management

Lecții de business: Alexandru Păiuș, Image PR1 min

28/10/2016 2 min read

author:

Lecții de business: Alexandru Păiuș, Image PR1 min

Reading Time: 2 minute
alexandru-paius
Alexandru Păiuș, Senior Partner, Image PR

Deleagă, dar verifică! Este esențial să re­ușești să delegi, dar asigură-te că ai cui și verifică permanent dacă lucrurile se și întâmplă așa cum ai cerut.

Caracterul contează. Caracterul și com­petența profe­sională sunt două chestiuni diferite. Caracterul es­te mai important de multe ori.

Leadershipul nu este o poziție, ci o atitudine. Odată ajunși în poziția de lideri, oamenii au tendința de crede că este un status, o poziție, un titlu. Asigură-te că au înțeles că nu e așa.

Think big! Nu te lăsa coplesit de problemele mărunte din fiecare zi, trebuie să rămâi concentrat pe ideile și obiectivele mari.

Există întotdeauna timp. Trebuie să îți faci timp pentru a pune în practică o idee bună, indiferent cât de ocupat ești.

Nu neglija niciodată aspectele financiare și legale. Verifică regulat contractele, contabilitatea, partenerii, legislația.

Nimic nu e veșnic. Oamenii se pot schimba. Interesele și obiectivele fiecăruia se pot schimba. Situațiile nu sunt niciodată la fel. Lucrurile care astăzi merg bine, mâine pot să nu mai fie la fel. Fii pregătit să faci față schimbărilor!

„Bine faci, bine găsești“ nu este întotdeauna valabil.  Cel mai bine motivați și recompensați membri ai echipei nu sunt neapărat și cei mai performanți sau cei mai loiali.

Feedback permanent. Spune-le oamenilor din echipă de fiecare dată opinia ta, indiferent dacă este una bună sau nu.

Poți să spui și „Nu“. Câteodată este foarte bine să refuzi sau să alegi dintre clienți, proiecte, oportunități, solicitări.

One Comment
  1. […] #CreativitateinPractica, concurs de idei pentru studenti. Alexandru Paius iti pune la dispozitie sfaturi de business in revista […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *