Analize Finanțe Management

Lecții de business: Omer Tetik, Banca Transilvania

28 oct. 2016 1 min

Lecții de business: Omer Tetik, Banca Transilvania

Reading Time: 1 minutomer-tetik

Personal şi profesional: Găseşte căi prin care să ieşi din zona de confort. „The magic“ e în afara acestei zone.

Management: Renunță la ideea de a găsi răspunsuri la toate întrebările, dar fii pregătit să pui întrebările corecte. Nimeni nu se aşteaptă să rezolvi toate pro­blemele, însă oamenii au nevoie de sprijin, de îndrumare.

Banking: Gândeşte‑te la impactul social al unui produs sau serviciu, care trebuie să fie calculat atât în conjunctura prezentă, cât şi în viitor, pentru vremuri mai grele.

Business: Priveşte din perspectiva clientului. Nu începe un design de produs sau de serviciu luând în calcul, în primul rând, profitabilitatea. Dar când ai o idee bună încearcă să o faci profitabilă.

Echipă: Munca în ehipă nu se învață prin „cooperare aglomerată“. E mai bine să construieşti echipe mici şi agile. Uneori, este bine să laşi unii oameni să plece pe alte posturi sau în alte companii pentru că astfel le dai ocazia unor noi oportunități în carieră.

Parteneriate: Colaborează cu oameni potriviți pentru taskuri şi responsabilități dife­rite. Fiecare are talentul lui şi abilitățile sale.

Emoție: În construirea unei echipe nu lua hotărâri emoționale.

Empatie: Câştigi respect dacă arăți respect, tact şi optimism. Rezultatele sunt pozitive dacă aduc şi zâmbete.

Familie: Alocă timp familiei, pentru că nu poți recupera timpul pierdut. În loc să monitorizezi copiii, fii copil odată cu ei.

Sănătate: Nu te ignora, acordă atenție sufletului, minții şi corpului. Sănătatea este singurul lucru care depinde de tine

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: