Companii Stiri

Lumina pentru Romania continua la Balta Rosie

3 iun. 2016 2 min

Lumina pentru Romania continua la Balta Rosie

Reading Time: 2 minute

Campania Lumina pentru Romania a Asociatiei Free Miorita continua printr-o actiune in satul Balta Rosie din judetul Botosani, unde traiesc aproape 60 de oameni, din care 25 de copii minori, pentru care autoritatile nu au gasit solutii pentru extinderea retelei de electricitate, desi oamenii locuiesc la 3 kilometri de cel mai apropiat stalp de electricitate. Copiii din Balta Rosie isi fac temele la lumina lanternei sau a felinarului, iar iarna, cand drumul comunal se mai blocheaza din cauza viscolului, merg la scoala pe jos sau cu sania.

Actiunea asociatiei este sustinuta de Dedeman si McCann Worldgroup Romania si consta in dotarea cu sisteme fotovoltaice a celor 15 case din Balta Rosie.

“Cu sprijinul financiar al Dedeman si suportul in comunicare al McCann Worldgroup Romania, inca 60 de oameni vor avea lumina gratis si acces la informare si educatie. Este dureros ca intr-o zona cu acces usor, fara probleme geografice, care tine administrativ de un oras si unde locuiesc oameni gospodari, lipseste o conditie de baza pentru orice om: lumina. Vom porni din Bucuresti pe 7 iunie si vom pleca din Balta Rosie dupa ce vom aprinde lumina in fiecare casa. Ma bucur ca Dedeman va fi alaturi de noi in aceasta actiune”, declara Iulian Angheluta, coordonatorul campaniei Lumina pentru Romania.

“Ne-am alaturat acestei campanii deoarece meseria noastra de zi cu zi este sa asiguram confortul clientilor nostri iar locuitorilor din Balta Rosie le lipseste tocmai unul din elementele esentiale care poate asigura un minim confort, si anume lumina. Speram ca datorita acestei initiative traiul lor sa devina mai usor iar cei 25 de copii sa aiba conditii mai bune pentru studiu si pentru joaca”,  declara Dragos Paval, Presedinte Dedeman.

Free Miorita este o miscare non guvernamentala de actiune contra fatalismului mioritic. Prin cea mai importanta campanie, Lumina pentru Romania, a iluminat pana acum 4 scoli si 43 de gospodarii din 13 judete ale tarii. Alte actiuni realizate: ”Dacioti pana-n Mongolia”, ”Lumina pentru Ursici” si ”Lumina pentru copiii din Inelet”.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: