Lifestyle

Lux pe valuri: Cum arată iahtul cu motor lansat de Lamborghini (GALERIE FOTO)

30 iun. 2020 3 min

Lux pe valuri: Cum arată iahtul cu motor lansat de Lamborghini (GALERIE FOTO)

Reading Time: 3 minute

Automobili Lamborghini și The Italian Sea Group anunță lansarea „Tecnomar for Lamborghini 63”, noul iaht cu motor din flota Tecnomar, disponibil într-o ediție limitată, cu referire la 1963, anul înființării Lamborghini.

Iahtul cu motor dezvoltat de The Italian Sea Group s-a născut dintr-o serie de sesiuni de colaborare cu contribuția Lamborghini Centro Stile și este inspirat de modelul supersport hibrid Lamborghini Sián FKP 37. Prima ambarcațiune va fi disponibilă la începutul anului 2021.

Lamborghini iaht Tecnomar 1

Reinterpretarea trăsăturilor comune ale ambelor mărci a fost principiul care a inspirat toate fazele proiectului, de la concept până la definirea caracteristicilor tehnice capabile să asigure performanțe incredibile, fără a neglija calitatea materialelor și atenția extraordinară la detalii.

„Acest yacht reprezintă materializarea unui parteneriat valoros: cooperarea noastră permite ca esența stilului și expertiza organizațiilor noastre să fie transferate în lumi diferite, să beneficieze de interpretări noi și să adauge valoare produsului final într-un mediu nou. Dacă ar trebui să-mi imaginez un Lamborghini pe apă, aceasta ar fi viziunea mea”, a declarat Stefano Domenicali, președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Lamborghini iaht Tecnomar 2

Tecnomar for Lamborghini 63 are două motoare MAN V12 de 2.000 CP, care-i permit să atingă 60 de noduri (111 km/h), fiind cel mai rapid din flota Tecnomar. Folosirea fibrei de carbon, tipică pentru mașinile supersport Lamborghini, plasează acest iaht cu motor în rândul ambarcațiunilor ultraușoare, având o greutate de numai 24 de tone la o lungime de 19 metri.

Carena și suprastructura sunt create dintr-un material dezvoltat de ingineri navali specializați în științe hidrodinamice, care au interpretat într-o manieră contemporană liniile create de Marcello Gandini pentru modelele Miura și Countach din anii ’60 și ’70.

Lamborghini iaht Tecnomar 3

Plafonul este inspirat de roadsterele Lamborghini: asigură protecție solară și împotriva vântului, garantând în același timp o performanță aerodinamică deosebită. Farurile arcuite sunt un omagiu adus conceptelor Lamborghini Terzo Millennio și Sián FKP 37, ambele caracterizate de farurile în formă de Y.

Lamborghini iaht Tecnomar 5

Culorile și finisajele sunt complet personalizabile, specifice serviciului Ad Personam de la Lamborghini. Clienții pot alege dintr-o gamă extinsă de culori exterioare și de accesorii decorative, în timp ce interiorul este oferit în două versiuni, cu posibilitatea de a alege dintr-o combinație extinsă de materiale.

Lamborghini iaht Tecnomar 4

Panoul de bord al iahtului cu motor reinterpretează cockpit-ul auto în stil nautic, integrând complet toate sistemele de navigație și control. La fel ca în cazul mașinilor super sport Lamborghini, detaliile sunt finisate în fibră de carbon, folosind Carbon Skin de la Lamborghini. Materialul se regăsește pe scaunele sportive și pe cârmă, concepută să semene cu volanul mașinilor super sport. Inconfundabilele butoane start/stop (două, câte unul pentru fiecare motor) sunt identice cu cele folosite pentru a porni un motor Lamborghini.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: