Interviuri

Maggie Kitshoff, Prime Kapital: „Până în 2026, vom livra aproximativ 2.000 de locuințe anual, în mai multe orașe din România”

27 mai 2022 5 min

Maggie Kitshoff, Prime Kapital: „Până în 2026, vom livra aproximativ 2.000 de locuințe anual, în mai multe orașe din România”

Reading Time: 5 minute

Cu o investiție de 120 de milioane de euro dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital  construiește în jurul unui parc privat, Avalon Estate, un proiect rezidențial aflat în apropiere de zona de birouri din nordul Capitalei.

Maggie Kitshoff, Partner la Prime Kapital ne-a oferit mai multe detalii despre planurile și bugetul de investiții al dezvoltatorului imobiliar, dar și despre principalele tendințe din piața imobiliară rezidențială.

Prime Kapital este implicată în mai multe proiecte în București, Avalon Estate fiind unul dintre acestea. Ne puteți spune mai multe despre acesta?

Avalon Estate este unul dintre cele mai inedite proiecte și, din punctul meu de vedere, este cel mai bun proiect rezidențial din București. Creăm aici o comunitate privată, cu o densitate redusă, la câțiva pași de zona de birouri din nordul Bucureștiului.

Avalon Estate este singurul proiect rezidențial construit în jurul unui parc privat și beneficiază atât de clădiri cu un regim mic de înălțime, cât și de o arhitectură personalizată pentru fiecare unitate în parte. În total, oferim 55 de tipuri unice de locuințe, de la studiouri, apartamente urbane cu 2, 3 sau 4 camere, townhouse-uri, penthouse-uri, până la duplexuri și vile. Cum spuneam, proiectul este integrat într-un parc privat, car-free unde am implementat un concept peisagistic sustenabil.

Cea mai bună parte este că prețul este accesibil, începând de la aproximativ 1.650 de euro per metru pătrat util. Pentru unitățile mari, prețurile finale variază de la 280.000, până la 380.000 de euro și includ terase sau grădini private. Singura modalitate de a înțelege nivelul de proiectare, calitatea execuției și tot ceea ce înseamnă și poate oferi acest proiect este să ne vizitați la fața locului.

Avalon Estate promovează un tip de dezvoltare întâlnit adesea în SUA și Marea Britanie, care a fost adaptat pentru a fi relevant în România și pentru a fi accesibil din punct de vedere al prețului – vindem în secțiunea superioară a segmentului mediu de preț. Avalon Estate se adresează persoanelor care caută un stil de viață sănătos și mai mult spațiu, dar totuși să aibă acces la școli, parcuri, spații de birouri și tot ceea ce oferă orașul.

La cât s-au ridicat investițiile companiei în acest proiect și cât costă locuințele?

Este un proiect mare, cu un cost de dezvoltare de peste 120 de milioane de euro. Prețurile locuințelor încep de la 98.000 euro și includ mai multe tipologii de unități, de la studiouri, până la apartamente cu 4 camere, townhouse-uri, apartamente parkview (cu vedere la parc), duplexuri și penthouse-uri. În prezent, nu avem vile individuale la vânzare, dar vom scoate ultimele 9 vile spre vânzare până la sfârșitul verii acestui an.

Avalon Estate arial view copy

Un alt proiect important al Prime Kapital din București este Marmura Residence. Ce ne puteți spune despre acesta?

Marmura Residence este un proiect cu totul special, suntem extrem de mândri de ceea ce am realizat din punct de vedere al calității și al designului. Proiectul este aproape 100% finalizat, doar una din cinci clădiri fiind încă în construcție. Proiectul, situat lângă stația de metrou Jiului, are 459 de apartamente din care peste 80% au fost vândute. Proiectul găzduiește, de asemenea, un Community Centre exclusivist și spațios, două terase verzi pe acoperiș dedicate locuitorilor din Marmura și o curte interioară. Ansamblul se întinde pe o suprafață de 15.000 m2 și cuprinde 5 clădiri cu înălțimi diferite,  cu  spații verzi generoase, alei pietonale și zone de relaxare.

Cred că proiectul reprezintă exact ceea ce ar trebui să fie proiectele din interiorul orașului – are acces direct la transportul public, creează spații pentru public și oferă servicii suplimentare relevante pentru comunitatea mai mare. Ca și în cazul tuturor proiectelor noastre, spațiile publice sunt car-free.

Prime Kapital mai este implicată în prezent în Pleiades Residence și Silk District, din Ploiești și, respectiv Iași. Ne puteți oferi mai multe informații despre acestea?

În cazul Pleiades Residence din Ploiești, construcția Fazei 1 va începe în această vară. Proiectul constă din 7 blocuri de apartamente de înălțime medie care vor găzdui aproximativ 70 de apartamente de înaltă calitate per clădire, oferind holuri largi, dar intime. Pleiades Residence este componenta rezidențială a unui amplu proiect de regenerare urbană, dezvoltat de Prime Kapital pe o fostă platformă industrială și va avea acces direct la Prahova Value Centre, recent finalizat. Creăm și aici un proiect car-free, cu spații verzi vaste și alei cu un design integrat care vor completa oferta de agrement existentă și viitoare, planificată pentru Prahova Value Centre, care va include terase și restaurante în aer liber.

Silk District este un alt proiect de regenerare urbană de tip mixed-use de anvergură și oferă locuitorilor din Iași apartamente spațioase, de înaltă calitate, clădiri de birouri Clasa A, un Community Centre, o unitate de învățământ, precum și aproape 10.000 m2 dedicați serviciilor suport. Faza 1 a Silk District este în lucru și intenționăm să începem construcția pentru Faza 2 și Faza 3 în următoarele luni. Silk District va include peste 40.000 m2 dedicați naturii, spațiilor verzi și de recreere, locurilor de joacă, aleilor și teraselor, accesibile publicului larg.

Care sunt planurile pe care le are Prime Kapital pentru piața din România?

Pe termen lung, obiectivul nostru este să devenim dezvoltatorul rezidențial preferat în România, recunoscut pentru calitatea remarcabilă pe care o aduce pe tot parcursul proiectului, fie că este vorba de spațiile pe care le dezvoltăm sau de managementul pe care îl asigurăm dezvoltărilor după finalizare.

Până în 2026, vom livra aproximativ 2.000 de locuințe anual, în mai multe orașe din România, iar pe termen scurt vom continua să ridicăm clădiri care să ne asigure susținerea de care avem nevoie și care să contribuie și la ridicarea standardului de calitate din acest domeniu. Ca dezvoltatori, misiunea noastră principală este să ne concentrăm întotdeauna pe beneficiile pe termen lung pe care le putem genera, direct și indirect

Care sunt principalele tendințe din piața rezidențială din România?

Cred că direcția fundamentală către care se va îndrepta piața imobiliară va fi spre dezvoltări sustenabile. Vom vedea o creștere a ofertei  în proiecte care includ spații verzi și de relaxare suplimentare, care pot fi folosite în comun de către membrii comunităților. Asta înseamnă că dezvoltatorii se vor concentra pe eficientizarea spațiului de locuit și pe funcționalitate, în timp ce zonele comune din ansambluri (așa cum sunt spațiile tip Community Centre, spațiile pentru întâlniri, locurile de joacă, spațiile verzi etc.) vor oferi flexibilitate și vor acoperi necesitățile suplimentare ale rezidenților.

Un alt trend este implementarea unui design adecvat pentru reducerea consumului energetic, ceea ce nu se poate obține decât prin aplicarea unor soluții de design adaptate și prin utilizarea unor materiale care să poată contribui la atingerea acestui scop.

Un alt aspect important este următorul: dezvoltările imobiliare ar trebui să evite crearea unor false comunități, în care mare parte din proprietăți să fie achiziționate de către speculanți, pentru că astfel ansamblurile riscă să rămână nepopulate. România are un mare deficit structural în privința locuințelor. Ar trebui să ne concentrăm pe construirea de locuințe sustenabile, unde cumpărătorii să fie interesați să investească în aceste comunități pe termen lung. Acest lucru va atrage și alte investiții: în educație, infrastructură, servicii de sănătate.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: