Companii Stiri

Orașul din oraș

30 mai 2017 3 min

Orașul din oraș

Reading Time: 3 minute

În primele cinci luni ale anului 2017, Cosmopolis Rezidențial, dezvoltat de Opus Land Residential Development, a vândut 258 de unități, însemnând 22.000 de metri pătrați. Următoarea investiție în cadrul complexului rezidențial va fi o sală de fitness. Proiectul este în dezvoltare, cu câteva blocuri care sunt deja în construcție și cu un termen de finalizare în 10 ani, la finalul căruia vor fi peste 10.000 de unități locative și peste 25.000 de locuitori. În prezent, nu mai sunt disponibile prea multe unități disponibile, tot cee ace se construiește fiind deja vândut.

În cadrul complexului rezidențial s-a deschis strip mall-ul, care este vizitat zilnic în timpul săptămânii de 1.000-1.200 de persoane. Cosmopolis Plaza, primul strip mall construit în România în cadrul unui complex rezidențial, are o suprafaţă de 10.000 mp și a fost realizat în urma unei investiții de 2,2 milioane de euro. Bugetul a fost alocat amenajării terenului și construcției, dotării spațiului cu echipamentele și utilitățile necesare, proces care a durat un an.

Strip mall-ul a fost gândit ca o facilitate benefică pentru locuitorii complexului rezidențial și este destinat cumpărăturilor și petrecerii timpului liber. Centrul comercial găzduiește peste 40 de magazine dintre care două restaurante, trei cafenele, o farmacie, un loc de joacă pentru copii, un salon de înfrumuseţare, o cofetărie, o brutărie, o măcelărie, un magazin de produse bio și unul de amenajări interioare.

Printre cele mai cunoscute nume prezente în centrul comercial sunt Ocean Fish, cafeneaua Kaffein, restaurantul TYN by Zaitoone, Inmedio și petshop-ul VET Life. Suprafața totală închiriabilă a centrului comercial este de 4.100 mp.

Pe parcursul anului 2017 urmează ca alte magazine să fie deschise în cadrul strip mall-ului. În luna mai, gradul de ocupare a spațiilor comerciale era în proporție de 95%.

„Strip mall-ul este vizitat zilnic de 1.000-1.200 de persoane, luând în calcul numărul bonurilor eliberate de magazinele centrului comercial. În complex sunt 2.500 de gospodării, ceea ce înseamnă că în fiecare zi strip mall-ul este vizitat de aproape jumătate dintre rezidenți.”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO al Opus Land Residential Development.

Pe lângă strip mall, locuitorii din Cosmopolis beneficiază și de numeroase facilități care includ o grădiniță, o școală primară, un parc, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, șapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet, fotbal și tenis și mai multe terenuri de joacă pentru copii. În plus, rezidenții au transportul asigurat până la stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu, prin linii de microbuz care circulă permanent, din 30 în 30 de minute.

„Am ajuns la peste 5.000 de locuitori, majoritatea familii tinere cu copii de vârste mici, dar și tineri. Vânzările de locuințe sunt cu peste 10% față de ce am anticipat. Anul acesta vom construi încă 40.000 de mp de suprafaţă rezidenţială. Următoarea investiție din cadrul Cosmopolis va fi o sală de fitness ultramodernă, dotată cu aparatură de ultimă generație, instructori și personal dedicați antrenamentelor individuale dar și de grup. Sala va avea o suprafață totală de aproximativ 2.200 mp și va avea și o piscină interioară.”, a mai declarat Ahmet Buyukhanli.

În topul preferințelor de achiziție sunt studiourile și apartamentele cu două camere, având suprafețe între 54 și 86 de metri pătrați, urmate de vile și de apartamentele cu trei camere. Prețurile locuințelor încep de la 46.240 euro.

Cosmopolis este una dintre cele mai mari investiții imobiliare realizate în România, fiind amplasat în partea de nord-est a Bucureștiului. Început în anul 2007, proiectul imobiliar s-a dezvoltat treptat ajungând să se transforme într-un adevărat oraş european, cu o comunitate care numără în prezent peste 5.000 de locuitori și care dispune de numeroase facilităţi chiar în interiorul complexului. În momentul de faţă, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 800.000 mp, având finalizate peste 2.300 de apartamente și vile. Investițiile în cadrul complexului rezidențial Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcției de locuințe, infrastructurii, spațiilor comerciale și spațiilor verzi. Planurile de viitor includ construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi, precum și dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite. Managerul și agentul exclusiv Cosmopolis este Coldwell Banker România, una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară din România după ultimele rezultate financiare oficiale. Aceasta este și compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial, fiind manager și agent exclusiv pentru peste 15 proiecte rezidențiale din București și din țară. Compania a vândut în 2016, direct de la dezvoltator, peste 1.500 de locuințe noi doar în București și zonele limitrofe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: