Biz Singapore Lifestyle in orasul leilor

Pentru prima oara in Asia

20 ian. 2015 2 min

Pentru prima oara in Asia

Reading Time: 2 minute

Singapore este cu sase ore inaintea Bucurestiului. Insa, din foarte multe puncte de vedere, pare ca are un avans de vreo 26 de ani fata de urbea lui Bucur. Iar ca orice “calatorie in viitor”, drumul pana in “Orasul Leilor”, nu este unul tocmai scurt. Dureaza mai bine de 13 ore. Emotia unei prime intalniri cu Continentul Galben face ca primul segment al calatoriei, care nu dureaza mai mult de trei ore, sa treaca cu repeziciune, la fel si cele cateva ore petrecute pe aeroportul din Paris in asteptarea aeronavei care sa ne poarte spre unul dintre tigrii asiatici. Pentru cineva care nu a pus piciorul pe pamant Asiatic, – bine, Antalya nu se pune la socoteala, desi geografic face parte din Asia – o buna parte din timp se poate dovedi extrem de utila pentru a afla mai multe despre istoria si obiceiurile locului.

Pentru o insula mica, Singapore are o istorie foarte bogata si plina de evenimente zbuciumate. A fost detinuta de portughezi, de olandezi, a fost colonie britanica, iar apoi a fost ocupata de Japonia. Toate aceste influente si-au lasat amprenta de-a lungul timpului asupra orasului leilor si dau o savoare specifica locului. Dar, pentru cineva care viziteaza pentru prima oara Asia, via Singapore si doreste sa isi creioneze o imagine complexa a Continentului Galben, China Town, Little India sau celebrele “hawker centers” – piete in aer liber cu mancare gatita – par cele mai interesante atractii, inainte de explorarea cosmopolitului Singapore. Mica insula pare ca este unul dintre putinele locuri care reuseste sa imbine armonios elemente din arhitectura europeana, cu cele asiatice, istoria cu modernul, si traditionalismul tipic asiatic cu nonconformisul vestimentar vestic. Printre zgarie-nori, care se intrec in inaltime, templele budiste sau hinduse, ori gradinile luxuriante au puterea sa opreasca din drum, pret de cateva minute, valuri intregi de turisti, in timp ce o plimbare prin parcul Gardens By The Bay, un proiect pentru care statul a scos din buzunare mai bine de un miliard de dolari, pare ca face pe fiecare vizitator in parte personajul principal dintr-un film stiintifico-fantastic.

Dar, pe masura ce informatiile din ghidul de calatorie se epuizeaza rand pe rand, timpul pare ca trece si mai greu. Limbile ceasului arata ca din zbor au trecut abia cateva ore de la decolarea spre orasul leilor, iar pe calatori ii mai despart mai bine de opt ore de destinatie. Ce este de facut in tot acest timp? Aeronava Air France, care strabate intunericul noptii este prevazuta cu cele mai noi filme, jocuri si muzica, iar cele doua mese si bauturi la discretie, care se servesc de-a lungul zborului fac experienta mai incantatoare si mai “savuroasa”.  

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: