Biz Singapore

Cine sunt de fapt singaporezii

21/01/2015 < 1 min read

author:

Cine sunt de fapt singaporezii

Reading Time: < 1 minut

Statul Singapore, fondat in 1965, avea 5,31 milioane de locuitori conform ultimului recensamant, fiind tara cu a doua cea mai mare densitate lume, dupa Monaco. Care sunt insa originile acestei aglomerari de oameni formate in urma cu 50 de ani?

Majoritatea locuitoriilor sunt de origine chineza (74,2%), acestia fiind urmati de malaezieni (13,2%) si indieni (9,2%). Cu toate acestea, malaezienii sunt considerati comunitate indigena.

Desi limba nationala este cea malaeziana, alte trei limbi sunt recunoscute oficial in Singapore: engleza, mandarina si tamil. Limba engleza este folosita cel mai des in mediul de business, fiind si principala limba predata in scoli.

Schema demografica s-a schimbat semnificativ in Singapore in ultimii 40 de ani. Daca in 1970 doar 2,9% din locuitori erau non-rezidenti, in prezent acestia reprezinta 29,3% din populatie, majoritatea lucrand in domeniul constructiilor, pe pozitii pe care singaporezii nu sunt dispusi sa le ocupe.

Guvernul singaporez a facut eforturi constante pentru ingegrare rasiala, astfel ca numarul casatoriilor interetnice a crescut de la 12% in 2002 la 21% zece ani mai tarziu. Astfel, in momentul de fata populatia micutului stat asiatic cu o istorie relativ scurta urmeaza un trend de amestec al raselor ce va continua si in urmatorii ani.

Foto: Dreamstime

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă