Biz Singapore

Paradisul din inima orasului

22 ian. 2015 < 1 min

Paradisul din inima orasului

Reading Time: < 1 minut

Singapore are o multitudine de puncte de atractie, unul mai fascinant ca altul, Gradina Botanica este insa fara indoiala una dintre cele mai spectaculoase zone.

Situata in centrul orasului, la doar cinci minute de celebra artera comerciala Orchard Road, este de fapt un imens parc national, intins pe cateva zeci de hectare, infiintata in urma cu peste un secol si jumatate, de catre Sir Thomas Stamford Raffles, fondatorul orasului Singapore modern.  

Prin varietatea vegetatiei si oaza de liniste si relaxare pe care le ofera, parcul este in sine un punct de atractie atat pentru turisti, cat si pentru localnici, de departe insa, cea mai vizitata zona este Gradina de Orhidee, care cu o suprafata de trei hectare, peste 1000 de specii si peste 2000 de hibrizi, este cea mai mare gradina de acest gen din Asia. Pe langa impresionanta varietate de orhidee, gradina prezinta si numeroase alte atractii, printre care cele mai cunoscute sunt Burkill Hall (un bungalou plantatie colonial) si Orchid Garden VIP (un spatiu expozitional ce ofera informatii cu privire la hibrizii de orhidee, denumiti dupa personalitatile care au vizitat gradina).

In interiorul Gradinii Botanice se afla si o padure tropicala, cea mai veche padure din Singapore, ce se intinde pe o suprafata de aproximativ sase hectare, precum si un spatiu destinat exclusiv copiilor, deschis in urma cu opt ani si amenajat printr-o investitie de aproximativ sapte milioane de dolari. Spatiul destinat copiilor cuprinde zone de joaca special amenajate, cu bazine, case tobogan si un labirit, precum si exponate interactive cu ajutorul carora copii invata lucruri interesante despre natura.

Intrarea este gratuita si este singura gradina botanica din lume care este deschisa de la 5 dimineata pana la miezul noptii. In 2012 a fost declarata Patrimoniu Mondial UNESCO.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: