Tech

Suspecții de COVID-19, depistați de drone

27 mart. 2020 < 1 min

Suspecții de COVID-19, depistați de drone

Reading Time: < 1 minut

Desfășurarea faptelor în timpul pandemiei cu COVID-19 arată că numărul de persoane infectate a crescut și din cauza unor cetățeni iresponsabili. Nu doar în România, ci peste tot. Așa că fiecare țară încearcă acum să găsească și metode prin care să depisteze persoanele cu boli infecțioase, care nu stau la domiciliu și umblă prin locuri publice. Australia a găsit că dronele echipate cu o serie de tehnologii de ultimă oră pot face acest lucru. Desigur, nu neapărat COVID-19 este depistat, ci o serie întreagă de alte maladii infecțioase, din seria celor respiratorii.

„Drona pandemică” este un proiect la care participă Universitatea South Australia și firma canadiană Draganfly. Drona, echipată cu camere video și senzori, va detecta persoanele care strănută sau tușesc pe stradă, în parcuri și alte spații deschise, inclusiv pe vase de croazieră, va „măsura” temperatura subiecților și bătăile inimii și toate datele vor fi analizate în timp real grație algoritmilor creați pentru toate acestea.

Draganfly are deja o bogată experiență în producția de drone, folosite atât în agricultură,  în mediul militar, dar și în domeniul energetic.

Oamenii de știință australieni de la UniSA au deja tehnologiile și senzorii care analizează activitatea corpului, cu acuratețe, de la 10 metri distanță, iar canadienii vin cu experiența domeniului de drone. Primul model de teste va fi gata în următoarele zile. 

 

 

© Feverpitched | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: