BizRemote by certSIGN

Teste pe oameni pentru un al doilea potențial vaccin în America

8 apr. 2020 < 1 min

Teste pe oameni pentru un al doilea potențial vaccin în America

Reading Time: < 1 minut

Administrația Americană a Medicamentelor (FDA) a aprobat testarea pe oameni pentru un al doilea posibil vaccin, dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, citată de publicația The Hill.

Compania spune că prima fază a testelor clinice începe în această săptămână pe un eșantion de 40 de voluntari sănătoși.

Fiecare participant va primit două doze din acest nou vaccin, INO-4800, timp de patru săptămâni. Răspunsul imun inițial și verificarea datelor studiului sunt așteptate în această vară, potrivit Inovio.

Datele pre-clinice au arătat „un răspuns imun promițător pe baza testelor realizate pe animale”, au spus reprezentanții companiei.

„Este un pas semnificativ înainte în lupta globală împotriva Covid-19. Fără un vaccin eficient și sigur, este probabil că pandemia va continua să ne amenințe viețile și comunitățile”, a spus J. Joseph Kim, președintele și CEO Inovio.

Programul Inovio este partial finanțat de fundația Bill și Melinda Gates.

Vezi aici principalele eforturi de găsire a unui tratament sau vaccin în lupta contra noului coronavirus

Medicamentul este un vaccin ADN, dezvoltat pentru a preveni infecția cu Covid-19. Inovio spune că rezultatele preclinice pentru acest potențial vaccin sunt consistente pentru că au fost coroborate cu prima fază de studiu clinic al a vaccinului pentru alt coronavirus, MERS.

Vezi aici care sunt țările unde sunt derulate cele mai multe studii medicale pentru Covid-19

Inovio spune că vrea să ajungă în faza a doua a studiului cât mai repede posibil și că deja sute de doze din respectiva substanță au fost deja produse pentru a fi folosite în fazele 1 și 2.

Este a doua încercare de vaccin lansată în America. Prima este dezvoltată de Institutul Național de Sănptate în colaborare cu Moderna.

Credit foto: ID 174560855 © thanakorn hormniam | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: