Tranzacție de 30 de milioane de euro pe piața de parcuri logistice

27 mart. 2020 2 min

Tranzacție de 30 de milioane de euro pe piața de parcuri logistice

Reading Time: 2 minute

Dezvoltatorul de parcuri industriale CTP a achiziționat Equest Logistic Park, situat în vecinătatea Bucureștiului, pentru aproximativ 30 de milioane de euro de la Forum Serdika.

Equest Logistic Park este un parc logistic de clasă A situat la kilometrul 13 al autostrăzii A1, cel mai important pol logistic al țării. Fiecare dintre cele trei clădiri ale proiectului poate găzdui mai mulți  chiriași cu cerințe şi spații diferite.

Parcul logistic a avut un portofoliu stabil de chiriași de-a lungul ultimelor cicluri economice, printre aceștia numărându-se retaileri online, cu prezență la nivel național și internațional, precum şi companii de logistică și producție ușoară, cum ar fi Garrett, Elmec Group, Hilti, BDG Group și Telekom.

CTP este cel mai important dezvoltator de spatii industriale și logistice din România, cu un portofoliu de peste 1,2 milioane de metri pătrați de depozite de clasa A, în 10 orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

Pentru vânzător, tranzacția a fost asistată de o echipă Cushman & Wakefield Echinox condusă de Tim Wilkinson, Partner Capital Markets, Dana Sava, Senior Consultant și Dan Spiru, Senior Analyst. Odată cu vânzarea Equest Logistic Park, echipa și-a consolidat poziția de lider în ceea ce priveşte intermedierea tranzacților cu proprietați industriale și logistice în ultimii 15 ani.

„Tranzacția dovedeşte că piața logistică și industrială a atins un nivel ridicat de lichiditate, astfel că atunci când o proprietate de clasă A este prezentată pentru vânzare, nivelul de interes este ridicat atât din partea investitorilor activi pe plan local, cât şi din partea celor care caută să intre pe piața din România”, a declarat Dana Sava, Senior Consultant, Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanță imobiliară activă în toate segmentele pieței imobiliare. Departamentul de Capital Markets al companiei a fost implicat în 2019 în vânzarea de active imobiliare cu o valoare de piață de peste 250 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: