Biz Singapore

Trei pasi, trei zile

23 ian. 2015 < 1 min

Trei pasi, trei zile

Reading Time: < 1 minut

Mediul de afaceri singaporez este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai prietenoase si facile din intreaga lume. Concret insa cat de simplu este pentru un antreprenor sa infiinteze o noua firma? Toate procedurile se fac aproape exclusiv online, in numai trei zile, in trei pasi principali.

Pasul 1: Inregistrarea –  se face intr-o singura zi, exclusiv online si costa 315 SDG (aprox. 200 euro)

Prima etapa incepe cu inregistrarea la ACRA (The Acccounting and Corporate Regulatory Authority). Inregistrarea efectiva se face prin intermediul unui sistem elecronic – Bizfile. Mai intai se completeaza un formular pentru aprobarea si rezervarea numelui noii companii, contra unei taxe in valoare de 15 SDG (aprox. 10 euro). Odata ce numele este aprobat, acesta este rezervat timp de 60 de zile, in caz ca se doreste prelungirea acestei perioade, acest lucru este posibil o singura data contra unei taxe de 10 SDG.

Simultan cu inregistrarea, antreprenorul  poate rezerva si profilul de business. Timpul de procesare a informatiilor este de aproximativ 15 minute, dupa care se plateste o taxa in valoare de 300 SGD (aprox. 193 euro).

Pasul 2: Stampila

Stampila noii companii este emisa de terte firme autorizate, contra unei taxe de 35 SDG daca este ridicata in interval de trei zile, sau de 70 SDG, daca este ridicata in interval de 24 de ore.  

Pasul 3: Asigurarea 

Potrivit reglementarilor legislative, fiecare angajator este obligat sa incheie o asigurare cu o companie de asigurari. Nu se percepe nicio taxa pentru semnarea asigurarii si aceasta etapa dureaza aproximativ o zi.

Sursa: Doing Business 2015

Foto: Dreamstime

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: