Analize BizRemote by certSIGN

Vacanțele pe litoralul românesc se ieftinesc cu 20% din 23 august și cu 40%-50% după 1 septembrie

21 aug. 2020 2 min

Vacanțele pe litoralul românesc se ieftinesc cu 20% din 23 august și cu 40%-50% după 1 septembrie

Reading Time: 2 minute

Sezonul estival se apropie de final, astfel că hotelierii de pe litoral încep să scadă prețurile pentru a atrage turiști și în săptămânile care urmează, în ciuda restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Astfel, din data de 23 august, vacanțele de pe litoralul românesc vor fi mai ieftine în medie cu 20%, pentru ca după 1 septembrie tarifele să mai scadă încă o dată, urmând să fie cu 40%-50%, în medie, mai mici decât cele practicate în acest moment de hotelieri, potrivit unui studiu al Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA). Scăderile de preț vor fi practicate de toate structurile de cazare, de la cele de cinci stele, până la cele de o stea.

Tarifele mici și vremea foarte bună care se anunță în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarea lună litoralul va avea în continuare turiști. Sunt mulți care au așteptat aceste reduceri. Din anii trecuți am observat că până pe data de 15 septembrie turiștii au considerat că este sezon estival și litoralul a fost plin. Chiar și după această dată ne așteptăm să vină turiști care vor să evite aglomerația din sezon și să profite de cele mai mici tarife din an„, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.

Cât va costa noaptea de cazare

Astfel, din 23 august, o cameră dublă într-un hotel de patru stele din Mamaia va putea fi închiriată cu prețuri pornind de la 400 de lei pe noapte, un hotel de trei stele va avea tariful pe cameră începând de la 250 de lei pe noapte, iar unul de două stele, de la 220 de lei.

De la 1 septembrie, turiștii care vor să se cazeze la 4 stele în Mamaia vor plăti începând de la 242 de lei camera dublă pe noapte, la 3 stele, de la 150 de lei, iar la un hotel de două stele o cameră va putea fi închiriată cu 114 lei pe noapte.

Sunt însă hoteluri care practică chiar și tarife mai mici decât acestea, iar prin programul „Litoralul pentru toți”, care începe în septembrie, vor fi, de asemenea, tarife mai mici, însă pachetele care sunt scoase la vânzare includ sejururi de cinci nopți.

Foto: © Aleksandar Todorovic | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: