fbpx
Companii Finanțe Stiri

Vanzarea Noriel Group, finalizata2 min

29/06/2016 2 min read

author:

Vanzarea Noriel Group, finalizata2 min

Reading Time: 2 minute

UniCredit Bank a asistat familia Constantinescu si Axxess Capital in tranzactia de vanzare a Noriel Group, principalul retailer de jucarii, jocuri si produse pentru copii din Romania, catre fondul de investitii Enterprise Investors – tranzactie finalizata astazi, 29 iunie 2016, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

UniCredit Bank are o traditie indelungata in furnizarea serviciilor de investment banking in Romania. Creditanstalt Investment Bank (CA IB) a fost una dintre primele firme care oferea servicii de investment banking infiintate in Romania dupa 1990 si, in prezent, a fost integrata in grupul UniCredit in Romania. Prin intermediul diviziei de investment banking, grupul UniCredit ofera clientilor sai o gama larga de servicii prin care ii asista in atragerea de capital extern, fie prin identificarea unor investitori (ca parte a activitatii de achizitii si fuziuni), fie prin accesarea pietelor de capital actiuni sau obligatiuni, se arata in comunicat.

“Interesul nostru pentru zona de investment banking este unul ferm, desi aceasta activitate este mult mai putin vizibila decat altele oferite de banca, prin insasi natura ei. Data fiind prezenta puternica pe care Grupul UniCredit o detine in piata finatarilor corporative dar si de investment banking in regiunea central si est europeana, suntem capabili sa oferim si pe plan local clientilor nostri toate produsele de care au nevoie”, a declarat Alin Pop, seful Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance in cadrul UniCredit Bank.

“In zona de investment banking, punctul forte al UniCredit consta in capacitatea de a combina know-how-ul local si intelegera specificului fiecarei tari din Europa Centrala si de Est cu expertiza globala tehnica si de industrie a grupului (prin centreledin Viena, München sau Londra)”, a declarat Alin Pop, seful Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance in cadrul UniCredit Bank.

In zona de fuziuni si achizitii, grupul UniCredit este una dintre principalele case de consultanta in Europa Centrala si de Est. In Romania, grupul UniCredit a fost consultant al Enel in intentia de iesirea grupului de pe piata romaneasca de distributie si furnizare a energiei electrice, proces care a fost insa oprit de catre client.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *