Analize BizRemote by certSIGN

Israelul a dezvoltat un nou test pentru coronavirus care crește numărul persoanelor ce pot fi testate zilnic

19 mart. 2020 2 min

Israelul a dezvoltat un nou test pentru coronavirus care crește numărul persoanelor ce pot fi testate zilnic

Reading Time: 2 minute

Cercetători israelieni au dezvoltat o metodă avansată de depistare a noului coronavirus care poate creşte semnificativ numărul de persoane testate în fiecare zi, a informat miercuri Institutul Tehnologic din Israel (Technion), informează Xinhua, citată de Agerpres.

Metoda se bazează pe testarea a zeci de oameni în acelaşi timp şi a fost dezvoltată de cercetători de la Technion împreună cu medici de la spitalul Rambam din Haifa, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii din Israel.

Testarea coronavirusului în Israel se concentrează în prezent pe persoanele care prezintă simptome ale bolii, iar rezultatele sunt obţinute abia după câteva ore. În schimb, noua metodă ar putea creşte semnificativ numărul persoanelor testate şi poate diagnostica pacienţi asimptomatici, care pot infecta alte persoane.

Cercetătorii au spus că noul test molecular va consta în „prelevarea de probe comune”, luate de la 32 sau 64 de pacienţi, astfel putându-se să se depisteze cu rapiditate persoanele care au acest virus în organism. Doar în cazurile în care virusul este găsit, persoanele din grup vor face teste pentru a determina cine anume are COVID-19, explică Times of Israel.

În prezent, coronavirusul este diagnosticat prin reacţie de polimerizare în lanţ, care detectează o secvenţă genetică unică a virusului într-un eşantion prelevat de la pacient.

Această metodă de testare în comun a fost folosită încă din cel de-al Doilea Război Mondial şi a fost sugerată în anii ’90 ca mod de testare pentru HIV, aminteşte acelaşi cotidian israelian.

Şi alte centre de cercetare, precum Universitatea din Namur din Belgia, lucrează la tehnici noi de diagnosticare, urmărind tot creşterea numărului de teste zilnice.

Şi laboratorul german CureVac lucrează la un vaccin şi a primit în acest scop 80 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat săptămâna aceasta că speră că acest vaccin va fi disponibil pe piaţă „înainte de această toamnă”.

Credit foto: ID 175652394 © Nicktys | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: