Business Companii Stiri Tech

VTEX cumpără Suiteshare pentru a-și consolida prezența în comerțul conversațional

3 iun. 2021 2 min

VTEX cumpără Suiteshare pentru a-și consolida prezența în comerțul conversațional

Reading Time: 2 minute

Platforma VTEX, cu capabilități native de marketplace și gestionare a comenzilor, a preluat Suiteshare, o companie tech de marketing, care permite vânzarea socială prin WhatsApp. Suiteshare furnizează deja experiențe de cumpărături conversaționale pentru retaileri importanți din Brazilia și America Latină, inclusiv Lacoste, The North Face, Reserva, Grupo Soma, Natura și Mary Kay.

Este din ce în ce mai clar că așteptările consumatorilor se îndreaptă cu pași rapizi către interacțiuni mai personalizate și mai rapide cu brandurile. Utilizarea aplicațiilor de mesagerie a depășit utilizarea platformelor de socializare, având cu 20% mai mulți utilizatori activi iar cercetările efectuate de Facebook arată că 66% dintre consumatori sunt mai încrezători în efectuarea unei achiziții, atunci când un brand este activ pe aplicațiile de mesagerie. Odată cu achiziția Suiteshare, VTEX va oferi comercianților săi o platformă care le va permite să ajungă și să vândă utilizatorilor WhatsApp din întreaga lume.

Operăm într-o lume centrată pe mesagerie, în care clienții motivează brandurile să ofere experiențe de conversație în timp real, care să fie autentice și naturale. Prin această achiziție, permitem companiilor să ofere un serviciu complet, integrat și mai robust pe mai multe canale, pentru a-și atrage, activa și a-și păstra clienții”, spune Mariano Gomide, fondator și co-CEO al VTEX.

Comerțul conversațional

Companiile care folosesc soluția de vânzare socială a Suiteshare raportează creșteri imediate în rata de conversie. Pentru Tramontina, o companie de un secol pe piață și prezentă în peste 120 de țări cu produse pentru casă, soluția de vânzări a generat o creștere de peste 20%, în ratele de conversie ale comerțului digital, între noiembrie 2020 și martie 2021.

Pentru Track & Field, brand de îmbrăcăminte fitness, Suiteshare a stimulat o creștere de peste 340% în ceea ce privește rata medie lunară de clicuri pe site.

Extensie digitală

Fondată în 2018 în regiunea metropolitană Porto Alegre, Suiteshare funcționează pe post  de extensie digitală pentru conturile de WhatsApp, care ajută companiile să conecteze clienții cu diferite puncte de contact. Soluția permite brandurilor să distribuie cererea între magazinele fizice și să sprijine operațiunile de franciză. Atunci când consumatorul accesează o fereastră de chat pe site sau apasă pe link-ul de pe rețeaua socială a brandului, el este recunoscut prin georeferențiere și este direcționat, în mod digital, către personalul de vânzări din cel mai apropiat magazin.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: